Selectați pagina

VIDEO Premierul Florin Cîțu, în vizită la un centru de vaccinare din Cluj: „Vom avea centre de vaccinare drive-thru”

VIDEO Premierul Florin Cîțu, în vizită la un centru de vaccinare din Cluj: „Vom avea centre de vaccinare drive-thru”

Premierul României, Florin Cîțu, se află, vineri, într-o vizită oficială în Cluj-Napoca, unde a vizitat și centrul de vaccinare amenajat în Școala Generală „Ion Creangă”, din municipiu.

Premierul anunță că pentru a crește capacitatea de vaccinare, în țară vor fi amenajate centre de vaccinare drive-thru. Adică, cei care vor să se vaccineze vor intra cu mașina în centru și vor fi imunizați fără să coboare din vehicul.

În Cluj ar urma să fie amenajat un astfel de centru, săptămâna viitoare.

„În primul rând vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare drive-thr cu Pfizer. Sunt sigur că și la Cluj va fi un centru de acest fel de săptămâna viitoare. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer, care să permită mai multor oameni să se vaccineze și vom permite companiilor, agenților economici, să aibă centre de vaccinare proprii și vom asigura dozele”

a spus premierul Florin Cîțu.

AICI declarațiile VIDEO ale premierului Florin Cîțu

Premierul a mai precizat că, acum, există o capacitate de vaccinare de 115.000 de persoane zilnic, dar se va ajunge la capacitatea de 120.000 de persoane zilnic.

„Avem aceste două luni, iar de la 1 iunie trebuie să ajungem la acea bornă de 5 milioane de persoane vaccinate. Avem nevoie de cetățeni să se vaccineze ca să avem o vară normală”

a declarat Florin Cîțu