Selectați pagina

Focar de Coronavirus la ISU Cluj. 18 angajați, infectați cu SARS-COV2

Focar de Coronavirus la ISU Cluj. 18 angajați, infectați cu SARS-COV2

Focar de Coronavirus la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, după ce 18 cadre militare, angajați atât la sediul central al ISU, cât și la o subunitate din județ, au fost testați și confirmați pozitiv COVID.

„În data de 26.10.2020 au fost testate 42 cadre militare angajate al I.S.U. Cluj pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. În urma testelor efectuate au fost detectate pozitiv 18 cadre militare dintre care 12 cadre ocupă funcții la reședința unității, activitate la birou, și 6 cadre ocupă funcții la o subunitate I.S.U. Cluj. Persoanele depistate pozitiv au fost izolate iar capacitatea operativă a inspectoratului nu este afectată”,  au transmis reprezentanții instituției, prin intermediul unui comunicat de presă

Toți cei 18 angajați sunt izolați la domiciliu, au fost făcute anchete epidemiologice și s-a stabilit cu cine auintrat în contact, iar situația lor e ținută sub supraveghere de DSP Cluj. Deasemenea, spațiile unde cei 18 își desfășurau activitatea au fost igienizate și dezinfectate.

Militarii angajați ai ISU Cluj sunt, în această perioadă, angrenați în activități care au legătură cu ținerea sub control, prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Coronavirus.

Peste 50 de misiuni în 24 de ore

Pompierii militari, dar și cei care lucrează în cadrul SMURD intervin la peste 50 de situații în decursul a 24 de ore. De exemplu, în ultimele 24 de ore, angajații ISU Cluj au intervenit la 62 de misiuni, atât medicale, cât și de altă natură.

„12 au fost intervenții în situații de urgență și 50 urgențe medicale. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea unui incendiu de autoturism, precum și în alte 4 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: degajare elemente de construcție. De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 7 misiuni de recunoaştere în teren și activități de informare referitoare la prevenirea infecției cu noul coronavirus în 49 obiective în localitățile Cluj-Napoca, Dej, Huedin, Florești, Baciu, Aiton și Tureni.”, au explicat cei din Biroul de Presă ai ISU Cluj

Pompierii sunt chemați, însă, de multe ori și la misiuni unde nu e nevoie de ei, iar acest lucru înseamnă consum de energie și resurse. Așa că, militarii fac un apel către cetățeni, să fie responsabili atunci când apelează 112 și să nu pună echipajele de salvare pe drumuri, pentru o tigaie uitată pe foc sau pentru vecini care coc ardei în aparatament.

„Pompierii clujeni au fost solicitați să intervină marți, 27 octombrie, în jurul orei 11:11 pentru lichidarea unui posibil incendiu într-un bloc de locuințe din municipiul Cluj-Napoca, fiind anunțat miros puternic de fum pe casa scărilor. La sosirea forțelor s-a constatat inexistența incendiului, proprietarul apartamentului din care ieșea fumul cocea ardei. În acest sens, având în vedere faptul că informațiile primite prin apelul unic de urgentă 112 sunt esențiale în gestionarea situațiilor de urgență, solicităm sprijinul cetățenilor privind furnizarea corectă a informațiilor.”, transmit cei din ISU Cluj