Selectați pagina

Focar de Cororonavirus în secția ATI a Spitalului Municipal Cluj-Napoca, transformat in spital COVID, de sâmbătă=

Focar de Cororonavirus în secția ATI a Spitalului Municipal Cluj-Napoca, transformat in spital COVID, de sâmbătă=

Focar de Coronavirus, în secția ATI a Spitalului Municipal Cluj-Napoca, transformat, de sâmbătă, în spital COVID. 12 cadre medicale, 5 medici medici și 7 asistente au fost confirmate pozitivi cu COVID-19, iar momentan, secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clujana funcționează la mai puțin de capacitatea maximă. Asta, în condițiile în care, în unitatea medicală au ajuns deja primii pacienți infectați cu SARS-COV2.

CITEȘTE ȘI Spitalul Clujana se transformă în unitate COVID. Este al patrulea spital din Cluj dedicat exclusiv pacienților infectați cu SARS-COV-2

Pentru ca secția de ATI a spitalului să poată fi funcțională și să poată fi duși, la nevoie, pacienți în toate paturile existente, cadrele medicale bolnave vor fi înlocuite de personal medical ce va fi transferat acolo din alte spitale.

Activitatea funcționează în condiții relativ normale, au preluat deja de sâmbătă primii pacienți COVID. S-au luat toate măsurile necesare, ancheta epidemiologică e în desfășurare. Vor fi transferați, din alte unități medicale, medici și asistenți, pentru a a putea operaționaliza întreaga secție de 17 paturi ATI, la nevoie. Deocamdată funcționează 6 paturi ATI cu personalul existent negativ”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean

Spitalul Municipal Cluj-Napoca (Spitalul Clujana)  a fost transformat, în urmă cu câteva zile, în spital suport COVID, al 4-lea din județ, după ce, celelalte 3 spitale dedicate pacienților infectați cu SARS-COV 2 au ajuns să funcționeze la capacitate maximă. În spitalul Clujana pot fi internați 17 pacienți în Terapie Intensivă și circa 70 în saloane.

CITEȘTE ȘI Pacienții din Spitalul Clujana, mutați în alte spitale din oraș, ca să facă loc bolnavilor COVID. Prefectul de Cluj: Situația e alarmantă!