Selectați pagina

Focar de gripă la Iași. 11 pacienți oncologici sunt în stare gravă

Focar de gripă la Iași. 11 pacienți oncologici sunt în stare gravă

Numărul pacienţilor din Institutul Regional de Oncologie din Iaşi diagnosticaţi cu gripă a ajuns la 11, potrivit conducerii medicale a IRO.

Profesorul Gabriel Dimofte, director medical al IRO, a precizat, că în unele cazuri starea bolnavilor este foarte gravă, ţinând cont şi de afecţiunile cronice pentru care aceştia s-au internat.

Trei pacienţii internaţi în terapie intensivă sunt încă destul de grav. Pacienţii internaţi pe secţie sunt sub control şi încă nu sunt probleme deosebite, a declarat Profesorul Gabriel Dimofte pentru aceeaşi sursă.

Alţi pacienţi din IRO sunt testaţi, iar rezultele vor fi primite zilele următoare. În acest context, oficialii IRO au decis să limiteze accesul vizitatorilor şi aparţinătorilor. Potrivit conducerii institutului, primul pacient diagnosticat cu gripă, internat la IRO pe 9 ianuarie, a fost vizitat de mai mulţi cunoscuţi, iar printre aceştia s-ar afla şi persoane de la care s-ar fi îmbolnăvit ceilalţi pacienţi, potrivit adevarul.ro.

Virusul gripal AH1N1 conţine, potrivit Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, gene de la viruşii gripei porcine, aviare şi umane, într-o combinaţie care nu a fost observată, până în 2009, nicăieri în lume.

Despre autor