Selectați pagina

FOTO Un compartiment pentru pacienții cu afecțiuni ortopedice grave s-a deschis la Spitalul Județean de Urgență Cluj

FOTO Un compartiment pentru pacienții cu afecțiuni ortopedice grave s-a deschis la Spitalul Județean de Urgență Cluj

Compartimentul pacienți septici este cea mai nouă facilitate medicală pusă la dispoziția pacienților de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Aici sunt tratați pacienții cu afecțiuni grave. Compartimentul funcționează în cadrul Secțiilor Clinice Ortopedie-Traumatologie I și II.

Compartimentul are dotare un număr de 12 paturi destinate pacienților cu afecțiuni ortopedice grave. Primii pacienți au fost deja primiți aici.

WhatsApp Image 2023 07 06 at 15.01.17 1
Compartimentul are în dotare 12 paturi pentru pacienții cu afecțiuni grave

Realizarea compartimentului a presupus reamenajarea spațiului de funcționare și dotarea cu sisteme și instalații specifice, utilizând fonduri asigurate de autoritățile publice locale și din surse proprii ale spitalului, proiect multianual în valoare totală de aproximativ 1.200.000 lei.

În primele 6 luni ale anului 2023 în cele două Secții Clinice Ortopedie Traumatologie 1.674 pacienți internați pe spitalizare continuă, 3118 pacienți au beneficiat de spitalizare de zi, iar 4.418 pacienți au beneficiat de consultații în ambulatoriul de specialitate.

„Secțiile Clinice Ortopedie-Traumatologie I și II reprezintă facilități medicale esențiale, atât pentru județul Cluj, cât și pentru județele limitrofe. Având un grad mare de adresabilitate, cele două secții asigură și urgențele din domeniu, cât și partea de ambulatoriu. Crearea unor condiții cât mai bune pentru pacienții, reprezintă o prioritatea pentru spital. În consecință, având sprijinul Ministerului Sănătății, a autorităților publice locale și județene, demarăm mai multe investiții care au ca scop comun aducerea acestor secții la standarde optime pentru desfășurarea activităților medicale”, declară Prof.univ.Dr.Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj.

WhatsApp Image 2023 07 06 at 15.01.17

Odată cu inaugurarea activității compartimentului și prezentarea investiției recente, conducerea SCJU Cluj a făcut și o prezentare a stadiului tuturor lucrărilor de reamenajare a Clinicii Ortopedie-Traumatologie și a proiectului de extindere a acesteia.

Printr-o investiție de aproximativ 3.000.000 lei, Blocul Operator al clinicii va fi modernizat și dotat cu aparatură de ultimă generație. Banii sunt alocați printr-un proiect destinat combaterii infecțiilor asociate actului medical, aprobat prin PNRR, iar termenul de finalizare este luna aprilie 2024. Extinderea clinicii cu un corp nou de clădire se află în faza proiectării și a obținerii avizelor, termenil de de execuție este luna octombrie 2023.

Despre autor