Selectați pagina

FOTO Profesorii din Cluj învață să acorde primul ajutor de la paramedicii SMURD

FOTO Profesorii din Cluj învață să acorde primul ajutor de la paramedicii SMURD

Profesorii din județul Cluj vor fi instruiți pentru a acorda primul ajutor. Astfel vor putea interveni și aplica corect manevrele necesare pentru a salva viețile elevilor, dacă situația o va impune.

Cadrele didactice din unitățile de învățământ clujene vor fi instruite pentru acordarea primului ajutor calificat, de către instructori din cadrul Centrului de Formare al paramedicilor SMURD al ISU Cluj și voluntari din cadrul programului „Salvator din Pasiune”, cu experiență pe ambulanțele SMURD.

Prima școala unde profesorii au învațat să acorde primul ajutor: Colegiul Gheorghe Lazăr

Primul atelier de instruire a profesorilor a avut loc deja la Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca.

isu prim ajutor
Profesorii învață să acorde primul ajutor

Temele abordate au fost recunoașterea obstrucției căilor aeriene, recunoașterea stopului cardio respirator, efectuarea manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară sau folosirea defibrilatoarelor publice din oraș.

„Facilitarea accesului la informații reprezintă primul pas pentru a-i pregăti pe profesori să acorde primul ajutor până la sosirea serviciilor specializate (ambulanță, SMURD, pompieri, poliție) în situațiile de urgență. Aceste tehnici sunt esențiale pentru orice cetățean, întrucât cunoașterea măsurilor de prim-ajutor poate crește semnificativ șansele de supraviețuire.

Atelierele de prim-ajutor se desfășoară cu implicarea personalului și voluntarilor ISU Cluj și au fost gândite pentru cadrele didactice, cu scopul de a crește gradul de siguranță în școli”, spun reprezentanții ISU Cluj.

Acțiunea este parte dintr-un parteneriat încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, fiind prima de acest fel dintr-o serie de ateliere care se vor derula pe o perioadă mai lungă de timp. Programul vizează unitățile de învățământ din județul Cluj.

profi prim ajutor 2
Parteneriatul ISU cu Inspectoratul Școlar Cluj

Această acțiune vine după ce în mai multe școli au fost câteva incidente în care copiii s-au înecat sau au avut nevoie de primul ajutor.

CITEȘTE ȘI: FATA DIN CLUJ CARE S-A ÎNECAT CU UN JELEU LA ȘCOALĂ A MURIT. PUTEA FI SALVATĂ?

Despre autor