Selectați pagina

FOTO.VIDEO. Protestul medicilor de familie din Cluj: Vrem respect

FOTO.VIDEO. Protestul medicilor de familie din Cluj: Vrem respect

Peste 100 de medici de familie din Cluj au ieșit în stradă. Aceștia au protestat timp de două ore în fața Casei de Asigurări Cluj nemulțumiți de noul contract care ar intra în vigoare de la 1 februarie. Potrivit acestora veniturile vor fi diminuate cu 30 %, dar datorită creșteri cheltuielilor de funcționare a cabinetelor, măririi taxelor și impozitelor, procentul poate ajunge și la 50%. În aceste condiții, multe cabinete vor fi nevoite să închidă.

Medicii au afișat pancarte cu mesaje precum „Nu semnez pentru faliment” „Guvernanți din când în când mai luați pulsul SĂNĂTĂȚII”, „Fără o medicină de familie sănătoasă această națiune va fi bolnavă” sau ”Nu omorâți medicina familiei„.

Timp de două ore și-au strigat nemulțumirile printre care „Vrem respect” și „Nu semnăm”, referindu-se la faptul că nu vor semna noul contract care ar urma să intre în vigoare de la 1 februarie.

VEZI VIDEO

Protestul medicilor de familie din Cluj

Medicii de familie spun că noul contract este un abuziv, iar diminuarea veniturilor va duce la plecarea din sistem a medicilor. În plus cei tineri, nu o să își mai dorească să facă medicină de familie. Emiliana Costiug, președintele medicilor de familie din Cluj explică:

VEZI VIDEO

Emiliana Costiug, președintele medicilor de familie din Cluj

În timul protestelor, delegație formată din medici de familie s-a întâlnit cu reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Cluj. Aceștia au promis că vor trimite revendicările lor mai departe către decidenții de la București.

CITEȘTE ȘI: MEDICII DE FAMILIE PROTEAZĂ ÎN FAȚA CNAS. CE REVENDICĂRI AU

La proteste a fost prezent și președintele Colegiului Medicilor din Cluj, prof. dr. Cosmin Puia care a venit să își susțină colegii. El susține că protestul medicilor este justificat.

VEZI VIDEO

Despre autor