Selectați pagina

Franţa confirmă reluarea epidemiei de COVID-19. Numărul cazurilor este în creştere

Franţa confirmă reluarea epidemiei de COVID-19. Numărul cazurilor este în creştere

Al 9-lea val al epidemiei de COVID-19 loveşte din plin Franţa. O creştere masivă a numărului de cazuri care ajunge la 40 %,faţă de săptămâna trecută, face ca Franţa să se confrunte mai devreme cu un val de îmbolnăviri decât anul trecut.

Tripla epidemie căreia trebuie să îi facă faţă Franţa, cu circulaţia simultana a Covid-19, a bronşiolitelor şi a gripei este fără precedent şi evoluţia sa este încă dificil să fie prevăzută spun autorităţile. Gripa loveşte metropola franceză precoce, ajutată de Covid 19 care creşte ca număr de cazuri şi de bronşiolită care a atins un nivel record în ultimii 10 ani.

La finalul săptămânii se înregistrau 49.629 de cazuri, cu o creştere de 40 la sută faţă de săptămâna precendentă. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, numărul cazurilor nu depăşea cifra de 40.000.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Oliver Véran face apel ca francezii învârsta sau bolnavi să se vaccineze împotriva Covid-19, susţinând ca doar 20 la sută dintre ei sunt la zi cu rapelurile.


„Dacă aveţi 60 de ani sau peste dacă aveţi boli cronice sau dacă veniţi zilnic în contact cu persoanele care au o stare de sănătate fragilă sau sunt învârstă, vaccinaţi-vă împotriva Covid-19. Vă ia 5 minute să vă protejaţi`, a declarat ministrul.

Mai mult de 90% din populaţia lumii are o formă de imunitate împotriva Covid-19, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Despre autor