Selectați pagina

Fructe periculoase pentru micuți! În India mai mulți copii au murit după ce au mâncat litchi

Fructe periculoase pentru micuți! În India mai mulți copii au murit după ce au mâncat litchi

Atenție la fructele pe care le oferiți copiilor. Zeci de micuți din nordul Indiei, mor anual, din cauza consumului de litchi(numit și pruna chinezească) pe stomacul gol,susțin oamenii de știință americani și indieni, potrivit BBC News. Se pare că fructul conține o toxină care inhibă capacitatea organismului de a produce glucoză.

Timp de peste două decenii, copiii aparent sănătoși din regiunea Bihar au suferit crize bruște, pierzându-și cunoștința, iar aproximativ jumătate au murit, spre stupefacția medicilor, potrivi agerpres.ro.

O nouă cercetare, publicată în revista medicală The Lancet, sugerează că acești copii au murit otrăviți de fructele consumate.

Cele mai multe victime au fost copii săraci din principala regiune producătoare de litchi din India, care au consumat fructele căzute pe pământ, în livezi, a declarat revista.

Litchi, un fruct exotic originar din China, conține toxine care inhibă capacitatea organismului de a produce glucoza — afectându-i pe copiii ale căror niveluri de zăhar din sânge erau deja reduse, deoarece nu mâncaseră cina.

Copiii s-au trezit noaptea țipând înainte de a suferi convulsii și a-și pierde cunoștința, suferind o inflamare acută a creierului.

Cercetătorii au examinat copiii bolnavi internați într-un spital în Muzaffarpur între lunile mai și iulie 2014 și au descoperit o legătură cu un focar de boală care a cauzat umflarea creierului și convulsii la mai mulți copii din Caraibe. Focarul a fost cauzat de fructul ackee, care conținea hipoglicină, o toxină care împiedică organismul să producă glucoză. Testele ulterioare au indicat că și litchi conținea hipoglicină.

Descoperirea i-a condus pe responsabilii din domeniul sănătății să le recomande părinților să le asigure copiilor de vârstă mică masa de seară și să le limiteze numărul de litchi consumate de către aceștia.

Copiii care suferă de simptome asociate cu focarul trebuie tratați rapid pentru hipoglicemie, au completat oficialii.

Treptat, numărul de cazuri raportate a scăzut începând de la câteva sute în fiecare an, până la aproximativ 50, a relatat New York Times.

Despre autor