Selectați pagina

Frumusețea nu ține cont de tocuri la Atipic Beauty. Cum demonstrează 12 fete imobilizate în scaune cu rotile că pot defila pe podium

Frumusețea nu ține cont de tocuri la Atipic Beauty. Cum demonstrează 12 fete imobilizate în scaune cu rotile că pot defila pe podium

Frumusețea nu ține cont de tocuri. Asta putem spune despre 12 fete frumoase, imobilizate în scaune cu rotile, care vor prezenta creații vestimentare ale unor designeri români celebri, în cadrul celei de-a 13-a ediții a proiectului Atipic Beauty. Pe podium, fetele vor fi însoțite de fostul rugbist George Baltă.

Spectacolul de modă va avea loc marți, 06 iunie 2017, ora 19.00 la Casino Parc – centrul de cultura urbană și este organizat de asociația Open Your Heart si asociatia Sagapo, în colaborare cu agenția de turism Wens Travel.

Cele 12 fete în scaune cu rotile vor fi însoțite pe podium de 12 persoane publice, în dorința de a elimina barierele din societatea românească și de a crea ideea de coeziune și incluziune socială a persoanelor cu dizabilități, spun organizatorii evenimentului.

”Atipic Beauty este un eveniment unic în lume ca format şi este înregistrat ca brand. Chiar dacă societatea românească nu este pregatită încă să adopte acţiunile externe ale ţărilor care sunt familiarizate cu incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi, noi ne-am propus să ne continuăm eforturile de promovare. Clujul este un oraș care a făcut pași importanți în acceastă direcție și unde noi ne-am simțit mereu ca și acasă”, a declarat Magda Coman, președinta asociației Open Your Heart.

Desigenrii români care vor oferi ținute participantelor sunt: Luminița Balazs, Tina Olari, Nichi Cristina Nichita, Alexandra Calafeteanu, Maia Rațiu, Aida Lorena,Laura Ion, Daniela Sala, Istvan Cîmpean, Casa de modă Lany’s și Trends by Adina Buzatu

Inițiatoare a proiectului, Magda Coman, este un fost model profesionist care, în urma unui accident, a ajuns să trăiască viața în scaun cu rotile.

Evenimentul este moderat de Iuliana Tudor, iar momentul artistic este susținut de Analia Selis, Katia Carbune – câștigatoarea Next Star și de Arpy Török & Zip Band.

„Colaborarea designerilor în proiect manifestă dorinţa acestora de a redefini ideea de frumuseţe şi perfecţiune prin realizarea unor ţinute pentru persoanele cu dizabilităţi, urmărindu-se astfel schimbarea ideilor preconcepute vizavi de aceste persoane”, se arată într-un comunicat de presă trimis de organizatorii Atipic Beauty.

Prezentarea atipică de modă se organizează la Cluj pentru al 5-lea an consecutiv.

Sursa foto: agentiadepresamondena.com