Selectați pagina

„Fugi în curtea școlii”, evenimentul care îi scoate pe copii din fața ecranelor

„Fugi în curtea școlii”, evenimentul care îi scoate pe copii din fața ecranelor

„Fugi în curtea școlii” este un eveniment sportiv, dedicat copiilor, în primul rând. Dar și părinților care își doresc o alternativă sănătoasă pentru petrecerea timpului liber al copiilor.

Evenimentul, așa cum îi spune numele, are loc în curțile școlilor. Iar prima ediție a acestei toamne a avut loc în week-endul ce tocmai s-a încheiat, în curtea Școlii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca.

Băiat: „În week-end stau și 10 ore la calculator, dar astăzi am venit în curtea școlii la sport”

grup copii
„Fugi în curtea școlii”, la Școala Ion Agârbiceanu

Un grup de copii, băieți și fete, cu toții elevi ai școlii „Ion Agârbiceanu” stau pe marginea terenului de sport al școlii. E o dimineață de week-end cu soare, iar ei au ales să se ridice din pat și să vină în curtea școlii să se joace. Le-a spus profesorul de sport de evenimentul „Fugi în Curtea Școlii” și li s-a părut o idee bună. Puțini dintre ei mai vin în week-end la școală, chiar și să se joace, deși poarta e deschisă.

„Eu am mai fost să mă joc”

spune o fetiță cu zulufi blonzi

„Eu nu am mai fost. Acum e prima dată. Dar îmi place.”

spune o altă fetiță

Băieții, obosiți după un joc de „Leapșa” nu zic nimic. Întrebați ei cum își petrec timpul liber spun, aproape în cor, că stau la calculator.

„Eu mă joc la calculator în fiecare zi. Câteva ore. În week-end am mai stat și 10 ore la calculator, dar astăzi am venit în curtea școlii la sport”

spune băiețelul, care în week-end a lăsat mouse-ul și a luat în mână carnetul de joacă, în care a bifat bulină după bulină.
carnet de joaca
Fugi în curtea școlii, carnet de joacă

Un proiect pilot cu șanse să devină proiect național

Evenimentul „Fugi în Curtea Școlii” este organizat de Asociația Sportivă Runners Club, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca. Organizatorii spun că își doresc să promoveze în rândul copiilor mișcarea. Să le arate că un stil de viață sănătos înseamnă și sport.

În plus, își doresc ca acest proiect pilot să devină unul cu aplicabilitate în mai multe orașe din țară.

„Noi ne dorim să transmitem mesajul că sportul trebuie să se întoarcă la el acasă, în curtea școlii, unde a început și ne dorim ca acest proiect să se dezvolte, nu doar în Cluj-Napoca, ci în întreaga țară. Noi vrem să îi determinăm pe copii să facă sport sub formă de joacă, așa cum sunt toate atelierele noastre sportive. Și ne dorim să îi facem conștienți de beneficiile sportului pentru sănătate.”

a declarat pentru ȘtiriMed, Horațiu Morar, fondatorul Asociației Sportive Runners Club

Evenimentul „Fugi în curtea școlii” se va muta, în week-end-urile viitoare, în curțile școlilor „Nicolae Titulescu”, „Onisifor Ghibu” și ”Tiberiu Popoviciu”

Galerie foto de la „Fugi în curtea școlii” Ion Agârbiceanu

fugi in curtea scolii
Fugi în curtea școlii, sport sub formă de joacă
copii
Fugi în curtea școlii are șanse să devină proiect național
sotron
La „Fugi în curtea școlii” copiii redescoperă șotronul