Selectați pagina

Cum pot fi îmbunătățite condițiile în Spitalul pentru Copii Cluj. Se adună bani în cadrul unei Gale de Caritate ajunsă la a 3-a ediție

Cum pot fi îmbunătățite condițiile în Spitalul pentru Copii Cluj. Se adună bani în cadrul unei Gale de Caritate ajunsă la a 3-a ediție

O gală de caritate, „Dăruiește din suflet pentru Spitalul de Copii” va avea loc în această seară, la Cinema „Florin Piersic”din Cluj-Napoca. Banii adunați din donații sau din cumpărarea unor produse expuse în cadrul Galei vor fi donați Spitalului de Copii din Cluj și vor fi folosiți pentru îmbunătățirea condițiilor. Evenimentul începe la ora 19:00.

Potrivit organizatorilor, în cadrul Galei va fiun show complet: muzica, dans, tombolă cu multe premii și after-cocktail. Vor urca pe scena: Iris, Trupa Incognito, TzikaSaxOrchestra, Katya, TDance – be a dance star, Clubul Vedetelor, iar spectacolul va fi prezentat de actorul Bogdan Bob Rădulescu.

Intrarea este liberă, iar donatiile se vor face la fata locului, în urnele special amplasate. În holul Cinematografului vor fi expus obiecte și decorațiuni de Crăciun,realizate de copiii de la Grădinița PANDA, elevii de la Școala Gimnaziala „Ion Creanga” Cluj-Napoca și cei de la Liceul Teoretic „Nicolae Balcescu” Cluj. Banii obținuâi din vânzarea acestor produse vor merge tot pentru reabilitarea Spitalului de Copii.

Donații se pot face și în contul IBAN al Asociatiei Lions Hope Cluj-Napoca: RO79BTRLRONCRT0406639501, deschis la Banca Transilvania.

„Ediția de anul acesta, a treia, a campaniei și a Galei ”Dăruiește din Suflet” este dedicată copiilor noștri. Tuturor copiilor noștri, indiferent că sunt cei din Cluj-Napoca, din Turda, din Valea Ierii, Aghireșu, din alte sate ale Clujului, sau din alte sate și orașe ale Transilvania. Pentru că este dedicată renovării și modernizării secției de chirurgie și ortopedie pediatrică din cadrul Spitalul Județean de Urgență pentru Copii de pe Calea Moților.

Da, e cel căruia i se mai spune și Pedi 1, deși corect spus ”Pedi 1” e doar una dintre clinicile din cadrul Spitalului. Singurul căruia i se spune simplu ”Spitalul de Copii”. The one and only. Pentru că așa îl știu toți clujenii, de generații întregi. Și nu doar clujenii. Pentru că minim 20.000 de clujeni, bistrițeni, sălăjeni, alba-iulieni, sătmăreni, băimăreni, orădeni și până la urmă români din toată țara vin aici anual să își trateze micuții. Anul trecut, spre exemplu, capacitatea a fost depășită cu 8.000, ajungându-se la 28.000 de pacienți tratați. Oricare dintre ei ar fi putut fi fiul sau nepotul tau, fiica unui prieten, copilul celei mai bune prietene ale tale!”, au precizat organizatorii

Oamenii care au avut inițiativa de a organiza această gală caritabilă spun că donațile nu trebuie făcute neapăat în bani,ci și în materiale de construcții sau manoperă.

„Dacă Unitatea de Primiri Urgențe este una dintre cele mai moderne asemenea unități din zonă, proaspăt renovată și dotată, dacă medicii sunt lăudați în toată țara, nu același lucru se poate spune despre condițiile de cazare din secții…Ajunși acolo, părinții, bunicii, rudele, prietenii părinților celor internați, cu toții se confruntă mereu cu aceleași probleme: paturi puține, șubrede, cu saltele rupte, pereți cu vopsea scorojită, instalații electrice antice, grupuri sanitare nerenovate, gresie, faianță și ”mozaic” greu de igienizat în loc de tarchet, geamuri care nu se închid întotdeauna bine. Dacă în privința numărului de paturi nu putem face nimic (de fapt, am putea, dar s-ar numi ”spital nou, monobloc”…), pentru restul cu siguranță putem face! Schimbăm, renovăm, modernizăm. Aducem și scaune noi și confortabile, ca măcar de atât să aibă parte însoțitorii copiilor în lungile nopți de veghe.”, au maispus membrii Clubului Lions Hope.

Prima renovată va fi secția de chirurgie și ortopedie pediatrică din cadrul Clinicii cu același nume (etajul 2), o secție care are 50 depaturi. Aici scara de incendiu este incompletă,pardoseala este veche, din perioada și este nevoie de minimum 25 de mii deeuro pentru ca această clinică să arate bine, iar micuții pacienți să fie spitalizați acolo în condiții decente.

Nota redacției:
Haideți la gală și donați cât doriți. Cu puțin se poate face mult.Deocamdată, statul asigură în acest spital asistență medicală și medicamente. Probabil că o lenjerie de pat nouă este ultimul lucru bifat pe lista de cheltuieli. Dar noi putem să ajutăm la îmbunătățirea condițiilor în spitale. O facem pentru copiii noștri!