Selectați pagina

Gest incredibil! Un tânăr i-a donat gratuit o bucată de ficat unei fete și i-a salvat viața

Gest incredibil! Un tânăr i-a donat gratuit o bucată de ficat unei fete și i-a salvat viața

Incredibil! Un tânăr din județul Satu-Mare a decis să-i doneze o bucată de ficat unei tinere aflate în suferință. Totul fără să ceară nimic în schimb.

Tășnădeanul Romeo Kulcsar, în vârstă de 23 ani, i-a salvat viața tinerei Anett Marcus, de 24 de ani, din Chereușa! Anett a avut, din păcate, o ciroză hepatică autoimună. Afecțiune pe care a moștenit-o. Romeo fiind într-o vizită pe acasă, din Danemarca (locul unde acesta era la muncă), a auzit de cazul Anettei și i-a sărit imediat în ajutor! Neștiind dacă grupele sanguine se potrivesc sau nu! Pur și simplu! I-a spus ca îi donează el! Și-au avut noroc! Din noiembrie 2017 “colindă” spitalele ca să le coincidă toate probele. A fost totul in regulă!, potrivit presasm.ro.

Așa că ziua cea mare a sosit! După o operație de opt ore la Spitalul Fundeni din București, Romeo i-a donat Anettei o bucățică din ficatul lui! Operația a reușit, iar cei doi sunt bine!

Gestul lui Romeo este unul ieșit din comun în zilele noastre. Vremuri în care majoritatea se gândește numai la propria persoană, Romeo și-a donat din ficat. Atenție 100% gratis și 100% voluntar!

Am venit anul trecut in concediu și am auzit de cazul lui Anett… Apoi i-am zis că îi dau eu deși nu știam nici ce grupă de sânge am! Când îi vorba să salvezi o viață nu stai să calculezi cât curaj ai…. Am dat declarație la notar că de bună voie și neforțat de nimeni fac gestul ăsta… Dacă eu eram în locul ei și mie mi-ar fi plăcut să mă ajute cineva!, a spus eroul.

Despre autor