Selectați pagina

Gripa închide școlile. Anunțul făcut miercuri seara de Ministerul Educației. VEZI ordinul de ministru

Gripa închide școlile. Anunțul făcut miercuri seara de Ministerul Educației. VEZI ordinul de ministru

Școlile din toată țara vor fi închise vineri, din cauza gripei. Anunțul a fost făcut miercuri seara, de Ministerul Educației, care susține că decizia a fost luată după ce chiar ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a recomandat acest lucru. Suspendarea cursurilor în ziua de vineri vine după ce elevii nu vor merge la școală nici joi, 24 ianuarie, când este declarată zi liberă la nivel național. Asta înseamnă că, în total, școlile și grădinițele din toată șara vor fi închise 4 zile.

ordin MEN

Ordinul de ministru prin care se închid școlile și grădinițele/Sursa foto: edupedu.ro

Reprezentanții Ministerului sănătății au anunțat că în ultimele zile virusul gripal s-a răspândit masiv în toată țara, iar școlile și grădinițele sunt locuri unde pericolul de răspândire al bolii este mai ridicat.

Ce arată datele Ministerului Sănătății și când va fi declarată epidemia de gripă?

Conform raportarilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca săptămâna anterioară. Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% față de nivelul așteptat. Conform specialiștilor, dacă și cea de a 3-a săptămână consecutiv își va menține caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă.

„Ministerul Sănătății a informat astăzi Ministerul Educației Naționale despre situația privind evoluția infecțiilor gripale și despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor școlare pentru data de 25 ianuarie 2019. Această măsură a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Educației Naționale. Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată oficial zi liberă, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății

„Vom continua să supraveghem atent evoluția gripei în toată țara. Împreună cu Ministerul Educației, vom continua triajul epidemiologic în unitățile de învățământ săptămâna viitoare, odată cu reluarea activității în unitățile școlare. Recomand părinților să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare , iar pe parcursul celor 4 zile libere să evite expunerea copiilor în colectivități”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.