Selectați pagina

Spitale, școli, primării, digitalizate de 100 de specialiști IT, într-un Hackathon ce durează 48 de ore

Spitale, școli, primării, digitalizate de 100 de specialiști IT, într-un Hackathon ce durează 48 de ore

Peste 100 de specialiști IT vor lucra, timp de 48 de ore, în cadrul unui hackathon, ca să găsească soluții pentru digitalizarea spitalelor, școlilor, primăriilor, dar și a altor instituții publice din România.

Evenimentul „Challenge Accepted Hackathon”, ajuns la cea de a șaptea ediție, este organizat de Școala Informală de It și va avea loc online, în perioada 25 – 27 iunie. Echipa care va avea cel mai bun proiect, va primi un premiul în valoare de 10.000 de euro, din partea acceleratorului de business InnovC-BCR.

Înscrieri până în 24 iunie 2021

Participanții sunt mentori și cursanti ai Școlii Informale de IT, profesioniști ai unor renumite companii de IT, developeri, arhitecți software, dar și tineri antreprenori și pasionați de IT.

Aceștia vor crea prototipuri funcționale de aplicații software pentru instituțiile publice care înscriu în competiție nevoi sau probleme cu care se confruntă din cauza birocrației și nu numai. Coordonatorii echipelor sunt mentori cu experiență vastă în cadrul Școlii Informale de IT, specializați în domenii diverse, printre care și Inteligența Artificială, VR sau Machine Learning.

Cei care doresc să se alăture evenimentului ca participanți ori să propună un „challenge” (o idee de software), pot face acest lucru prin intermediul site-ului: challenge.scoalainformala.ro, până pe 24 iunie.

10.000 de euro pentru cel mai bun proiect de digitalizare

Juriul Hackathonului va alege un MVP („Minimum Viable Product”) pentru a intra în perioada de incubare și a fi transformat în aplicație funcțională. Acceleratorul de business InnovX-BCR va oferi echipei câștigătoare un premiu de 10.000 de euro, iar echipele care se vor clasa pe locul al II-lea și al III-lea vor beneficia de premii constând în obiecte și echipamente tehnice.

“Ne bucură faptul că deja s-au înscris în competiție provocări sau idei software diverse, acestea acoperind o gamă largă de nevoi societale. Până acum am primit peste 35 de challenge-uri, atât din zona autorităților locale urbane sau rurale, cât și din educație sau medicină. Ideile selectate vor fi prezentate de către inițiatori în fața tuturor participanților la hackathon, urmând ca aceștia să aleagă proiectele pentru care vor aloca timp și know-how. La final vor fi lansate prototipuri software care să ușureze interacțiunea cetățenilor cu diverse autorități publice, să reducă birocrația sau să ajute medicii în permanenta lor luptă pentru sănătate”,

afirmă Mihai Talpoș, Co-fondator Școala Informală de IT.

Secțiile UPU din România, digitalizate cu aplicații de la Hackathonul precedent

„Challenge Accepted Hackathon” este un eveniment lansat în 2015 de către Școala Informală de IT, din dorința de a oferi participanților la cursuri un mediu de tip laborator în care să-și exerseze cunoștințele. La cele șase ediții anterioare au participat peste 1.000 de persoane. La ediția din 2020, dedicată luptei împotriva Covid-19, au fost participanți din opt țări. Două dintre aplicațiile realizate în 2020 vor fi lansate în curând și vor deservi mai multe Unități de Primiri Urgențe din țară sau asociații care activează în domeniul îngrijirii paliative.

„Suntem bucuroși să putem sprijini și în acest an inițiativa Școlii Informale de IT, conștienți fiind că digitalizarea rapidă a instituțiilor publice ne poate ajuta să transformăm societatea românească în una modernă și eficientă. De altfel, BCR s-a înscris deja cu convingere în direcția digitalizării, așadar asocierea cu Școala Informală de IT în acest demers îndrăzneț a venit ca un gest firesc. Sperăm că evenimentul va capta interesul tuturor clienților BCR, inclusiv instituțiilor publice cu care colaborăm și pe care le invităm să profite și să vină cu provocări concrete în fața participanților la hackathon”,

declară Ana Maria Crețu, Coordonatoare Programe Start-ups BCR.

Ce este Școala Informală de IT

Școala Informală de IT (SIIT) a fost lansată în 2013 și a devenit unul dintre cele mai importante branduri de educație alternativă în domeniul IT din România. Pana la finalul 2020, peste 5.500 de persoane au absolvit cursurile SIIT in cele mai mari șapte hub-uri IT din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu și Craiova) și din Republica Moldova.

Cine oferă finanțarea aplicațiilor

Aplicațiile câștigătoare sunt finanțate de un accelerator de afaceri, InnovX-BCR, un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft,Startup Grind, Modex, Mindspace și MIT CEE Forum. BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice.