Selectați pagina

Sănătatea are festival dedicat. Ce se întâmplă la Healthfest, în Cluj

Sănătatea are festival dedicat. Ce se întâmplă la Healthfest, în Cluj

În Cluj-Napoca Sănătatea are propriul festival. Pentru că prevenția este o ramură importantă atunci când vine vorba de medicină și sănătate, mai mulți medici din Cluj au pus la cale Healthfest, un festival dedicat celor preocupați de menținerea sănătății.

Evenimentul se va desfășura la Cluj-Napoca în perioada 15-18 septembrie in Parcul Central la cladirea CASINO  și la cinematograful DACIA.

„Conceptul de sănatate a ajuns sa fie bagatelizat si paradoxul face ca sănatatea să devină importantă abia atunci când o pierdem. HealthFEST  este un festival dedicat sănătății promovând o abordarea holistică și integrativă a stării de bine. Altfel spus la Healthfest vom pune accent pe toate cele 8 elemente care stau la baza conceptului de sănatate: fizic (sănătate fizică), emoțional, spiritual, social, intelectual, financiar, ocupațional, mediu”, spun organizatorii Healthfest

Conferințe cu speakeri din Medicină și Sănătate Publică

Healthfest 2022 se deschide, în 15 septembrie, cu o conferință pentru toate vârstele: 13 pentru sănătate. Cei preocupați de menținerea stării de sănătate sunt așteptați la cinematograful DACIA, de la ora 18:00

„Sănătatea este o stare pe deplin favorabilă atât fizic, mental cât și social, și nu doar absența bolilor sau a infirmităților. Conferința 13 pentru sănătate este un concept simplu care aduce în fața clujenilor 13 profesioniști care împreună vor prezenta un ghid al stării de bine.Vom aduce în fața participanților lectori cu expertiză în domenii precum: Sanatate Publică, Sănătatea copilului, Oncologie, Nutriție , Sănătatea Femeii, Sănatatea sistemului locomotor , Psihologie, Istorie, Sociologie și alte domenii de interes, spun cei care organizează evenimentul”.

Lectori:

 1. Mihai Craiu
 2. Razvan Chereches
 3. Georgeta Inceu –
 4. Manolache Cristian
 5. Denisa Florea
 6. Zaki Milhem
 7. Ancuta Coman
 8. Dogaru Bombonica
 9. Dan Cristian Paul
 10. Dan Buhatel
 11. Adriana Spataru
 12. Cristian Erdei
 13. Cătălin Colț

Conferința ” Abordarea holistică în medicină” – 17 septembrie. Pacientul văzut ca întreg nu ca suma părților

Evenimentul se desfășoară pe durata zilei de 17 septembrie la cinema Dacia din Cluj-Napoca.

Conferința va aborda subiecte importante pentru profesionistii din domeniul sanitar. Obiectivul din acest an este promovarea abordării holistice, a procesului de Diagnostic –Tratament – Recuperare.
Tematica se va axa pe 4 module:

 1. Patient care și comunicare medic-pacient
 2. Legislație și Malpraxis
 3. Îmbătrânire Sănătoasă (Nutritie, Postura, Psihologie, Balneologie, Terapia durerii, Oncologie, Cardiologie, Sanatate publică)
 4. Inovatie în domeniul medical

Evenimentul va fi acreditat de Colegiul Medicilor din România cu puncte EMC ( 8 credite ).

Cum este organizat Healthfest 2022

FOODICINE – ”Mâncarea este o necesitate, dar a mânca cu înțelepciune este o artă” – acesta este doar unul dintre sutele de citate care leaga sănătatea de o alimentație echilibrată. Pentru că nutriția este extem de importantă am alocat un spatiu in cadrul HealthFEST unde participanții pot să intre în contact cu conceptul de alimentație sănătoasă.

ZONA DE RELAXARE – Vom amenaja o zonă unde festivalierii sa se poată relaxa sau sa-si savureze mancarea , bauturile și deserturile sănătoase.

ZONA DE ACTIVITAȚI – Vineri, Sâmbătă și Duminică simțurile participanților vor fi activate cu : Muzică, ședințe de Mindfulness, terapie prin Artă, Yoga, Aroma terapie, si multe altele

ROAD SAFTY – Studentii de la UMF cluj împreună si NapocaRally vor milita pentru condus defensiv.

DONEAZĂ – OSM se alatură festivalului pentru a le explica participantilor care sunt beneficiile donării de sânge.

CIRCUIT PLURIDISCIPLINAR – Pentru copii va fi o ocazie bună să înțeleagă ce rol are fiecare profesie în echipa medicală, iar pentru adulți circuitul este construit în așa fel încât să ii ajute să se orienteze către specialitatea potrivită atunci când vor avea nevoie.

Terapie prin DANS – vineri seara și sâmbătă seara ne relaxăm pe ritmuri de latino cu prietenii noștrii de la BAILArte.

CITEȘTE ȘI: FESTIVALUL SILVOIȚEI 2022, UN EVENIMENT CARE PROMOVEAZĂ NATURALUL ȘI GRIJA PENTRU SĂNĂTATE