Selectați pagina

Hotărâre oficială în Cluj: mască obligatorie în jurul şcolilor. Elevii din mai multe unităţi de învăţământ vor face ore online

Hotărâre oficială în Cluj: mască obligatorie în jurul şcolilor. Elevii din mai multe unităţi de învăţământ vor face ore online

Toate persoanele peste 5 ani vor fi obligate să poarte mască şi în jurul unităţilor de învăţământ. Măsura intră în vigoare de miercuri dimineaţa, potrivit unei hotărâri a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Această măsura a fost luată pentru a  limita răspândirea virusului.

Începând din 7 octombrie, ora 7.00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoane cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, pe-o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj. Măsura va fi respectată pe toată durata stării de alertă. Nerespectarea obligației de a purta masca în zonele stabilite se constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei. Aplicarea contraventiei se va face de către organele abilitate”, potrivit Hotărârii 42.

Tot în şedinta Comitetului Județean pentru Situații de Urgenţă Cluj s-a decis ca toate unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza municipiilor Dej și Gherla, a orașului Huedin și a comunei Florești să treacă la scenariul 2, începând de marți.

Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Dej și Liceul Teoretic ”Petru Maior” din Gherla unde s-au înregistrat trei cazuri de îmbolnăviri, în trei clase diferite va trece la scenariul roșu, adică elevii vor învăţa de acasă, online.

Liceul Teoretic Elf din Cluj-Napoca și Grădinița cu program prelungit ”Universul Copiilor” Cluj-Napoca vor trece  şi ele în scenariul 2.

Sursa foto: Pixabay

Despre autor