Selectați pagina

Operație complicată de transplant renal la ICUTR Cluj. Un copil de 4 ani a primit o nouă șansă la viață

Operație complicată de transplant renal la ICUTR Cluj. Un copil de 4 ani a primit o nouă șansă la viață

Un băietel de 4 ani a primit o nouă șansă la viață chiar în preajma sărbătorilor Pascale, după ce medicii de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal au efectuat o operație complicată. Părinții s-au adresat spitalului ca fiind ultima șansă de transplantare în România.

Băiețelul de 4 ani cu o greutate sub 20 de kilograme a primit un rinichi de la tătăl său, iar operația a fost una dificilă.

“Transplantul pediatric este o prioritate pentru noi. Este vorba despre un transplant pediatric complex la un băiețel de 4 ani cu o greutate sub 20 de Kg cu o disproporție importantă de greutate față de tată (donator) dar și cu artere multiple care au crescut dificultatea intervenției. Evoluția copilului este excelentă cu probe de funcție renală normale încă din prima zi. Colectivul ICUTR are atât capacitatea cât și dorinta de a rezolva astfel de cazuri complexe în sfera transplantului renal și a urologiei”, a declarat conf. dr. Florin Elec, seful secției de Transplant Renal din cadrul ICUTR Cluj.

Despre autor