Selectați pagina

5 idei de cadouri de Crăciun pentru un stil de viață sănătos. Ce să le oferi celor dragi

5 idei de cadouri de Crăciun pentru un stil de viață sănătos. Ce să le oferi celor dragi

Perioada sărbătorilor de iarnă este și una în care oamenii oferă cadouri. Și, bineînțeles, toată lumea așteaptă celebrele daruri de la Moș Crăciun. Dacă vă doriți ca în acest an cadourile oferite să fie utile, benefice și să îi ajute pe cei cărora le oferiți să își creeze sau păstreze un stil de viață sănătos, vă lăsăm aici o listă de posibile daruri ce le puteți achiziționa cu ușurință din Cluj, fie din locuri fizice, fie online.

1. Jucării și cărți

Copiii sunt primii cărora le trebuie satisfăcută nevoia de a primi cadouri. Pentru copii, darurile trebuie alese cu atenție, astfel încât să le fie utile și să le folosească mai mult timp, nu să devină încă un obiect depozitat în grămada de jucării inutile.

O selecție de jucării educative, realizate din materiale premium, găsiți la Biz Mic. Indiferent că vreți să achiziționați o păpușă creată hand-made, o jucărie camion, un taburet amuzant sau o păturică play&go, puteți fi siguri că nu dați greș cu alegerea făcută. Iar, în această perioadă, jucăriile le puteți însoți și de o carte educativă, cumpărată din același loc. AICI vedeți ce cărți  puteți alege pentru cei mici. Iar detalii despre pachetele jucării + cărți găsiți și pe pagina de Facebook Biz Mic

carti biz mic

Varianta de cadou: pachet jucării si cărți

Cărțile sunt mereu o idee bună de cadou. Și carte nu înseamnă doar povești. Alegeți să oferiți în dar cărți de activități, în care copiii pot picta, își dezvoltă creativitatea, se joacă cu ștampile sau construiesc avioane de hârtie. Nici măcar nu e nevoie să mergeți până la libărie. La Anna’s Bookstore găsiți o mulțime de cărți pentru toată familia, iar Ana vă ajută și cu recomandări, ca să fiți siguri că alegeți cadoul potrivit. Iar dacă doriți ca pachetul frumos să ajungă direct acasă la persoana pe care vreți să o surprindeți, Ana se ocupă și de acest aspect.

carti usborne

Cartile cu activitati, varianta ideală de de cadou pentru copii de toate varstele

 2. Consiliere nutrițională

Coșurile cadou, pline cu ciocolată, cozonaci, vin, turtă dulce sau caramele sunt o variantă la îndemână și comodă pentru un cadou de Crăciun. Dar înainte să oferiți un astfel de coș, gândiți-vă dacă nu cumva îi faceți mai mult rău, decât bine persoanei pe care vreți să o surprindeți.

O variantă mai sănătoasă și benefică e un voucher pentru o ședință de consiliere nutrițională. Consilierea nutrițională nu e doar pentru persoanele cu probleme de greutate, ci pentru oricine vrea să învețe cum să mănânce corect și conștient. Și care e cel mai bun moment să învățăm cum să mâncăm corect? Sărbătorile, când mesele abundă în mâncare.

„Perioada sărbătorilor și mesele de Crăciun și de final de an sunt evenimente de suflet. Când vorbim de un stil de viață sănătos, nu ne referim doar la sănătatea fizică, ci și la cea psihoemoționala. Astfel că e necesar să ne bucurăm de această perioadă ”de suflet”. Consilierea nutritională ne învață cum să integrăm micile bucurii ale vieții într-un stil de viață sănătos, fără să ne fie frică de perioada sărbătorilor și de mâncare sau că vom strica tot ce am făcut bun în perioada premergătoare lor. Consilierea nutrițională vine să îți ușureze existența, nu să o complice, oferă educație nutritională și o alimentație conștientă astfel încât să scapi de povara restricțiilor, de sentimentul de vină de după Sărbători și îți dezvoltă un punct de vedere echilibrat legat de alimentație. Poți să te bucuri de toate în mod echilibrat dacă ai informația corectă, fără să provoci daune mari sau ireparabile imediat în plan fizic „, explică Sigina Pop, nutriționist-dietetician la Synobis, centru medical care oferă și o strategie de management integrat al  obezității.

sigina

Sigina Pop, nutritionist-dietetician, Synobis Medical/Sursa foto: Facebook

3. Voucher la sala de sport sau la Home Gym

Un voucher abonament la sala de sport, o ședință de masaj sau câteva ședinte de sport cu antrenor personal sunt o idee de cadou care ar bucura pe oricine își dorește să își însușească sau să își mențină un stil de viață sănătos.

„Anul acesta a fost despre sănătate și recunoștință. Iar, acum, de sărbători, avem prilejul să oferim celor dragi încredere, energie, armonie, echilibru și tonus cu ajutorul unor carduri cadou. Noi am pregătit câteva vouchere pentru abonamente la clasele de grup, ședințe sau abonamente la masaj, ședințe sau abonamente cu antrenor personal sau abonamente la Home Gym”, spune Simona Podar, fondator și owner al sălii de sport Shape Xpress.

Cardurile cadou pot fi achiziționate direct de la recepția sălii sau se poate opta pentru varianta online.

voucher cadou articol

Vouchere cadou pentru activitati sportive in sala sau acasa

4. Obiecte personalizate, din materiale naturale, printate 3D

Obiectele personalizate sunt mereu primite cu bucurie. Așa că, dacă sunteți în pană de idei la capitolul ” cadouri pentru cei dragi”, apelați cu încredere la un set de globuri personalizate, un tablou, o bijuterie, jucării sau orice vă imaginați că puteți personaliza.

Obiectele le puteți crea și personaliza la Makers Cafe, singurul centru multifuncțional din Cluj pentru proiectare & design personalizat 2D & 3D, printare 3D, gravură și tăiere laser. Și, dacă țineți la sănătatea celor cărora le oferiți cadoul, alegeți un  material natural, cum e lemnul. Cei de la Makers prelucrează fără probleme, aproape orice tip de material.

„Ne-am propus să dezvoltăm o comunitate a pasionaților de producție digitală și tehnologie de ultimă generație. Echipa noastră oferă suportul necesar celor care doresc să își materializeze propriile idei sau proiecte, combinând tehnologiile pentru a obține produse cu un grad mare de complexitate și detaliu”, spune Ioan Câmpean, proprietarul Makers Cafe Cluj.

Așadar, dacă vreți obiecte personalizate, primul pas este să:
– trimiteți grafica pe mail sau să mergeți cu ea pe un device direct la sediul Makers Cafe. În aceeași ”categorie” intră și opțiunea să mergeți cu obiectul pe care îl vreți multiplicat / replicat dacă e vorba de imprimare 3D
-sau să veniți doar cu ideea a ceea ce vreți, iar George de la Makers vă face designul pe baza acelei idei

20201206 193933 1

Glob personalizat la Makers Cafe

5. Ciocolată artizanală 

Ciocolata nu e cel mai sănătos aliment și prietenos cu sănătatea, dar există și variante care nu pun silueta în pericol, dacă sunt consumate cu moderație. În plus, există vreo doamnă sau domnișoară care să nu aprecieze o ciocolată delicioasă, primită cadou?

Cutiile cu bomboane de la Muri Chocolatier sunt nu doar spectaculoase, ci și gustoase. Ciocolata cu gust de Elveția este creată cu atenție în laboratorul din Cluj, retetele sunt unice și fiecare bomboană e pictată manual. Astfel că delicioasele bombonele pot fi încadrate cu ușurință în categoria unor bijuterii comestibile.

bomboane muri

Bomboane de ciocolata pictate manual

CITEȘTE ȘI BUGETUL PENTRU CADOURI DE IARNĂ: CUM ÎL CONSTRUIM, CE CADOURI CUMPĂRĂM ȘI CUM ÎMPĂRȚIM BANII ÎNTRE CEI DOI MOȘI. SFATUL CONSULTANTULUI FINANCIAR

Imagine de profil  de Bruno /Germany de la Pixabay