Selectați pagina

Idei de vacanţă: Distracţie şi relaxare pentru copii şi părinţi în cel mai mare complex balnear din Europa

Idei de vacanţă: Distracţie şi relaxare pentru copii şi părinţi în cel mai mare complex balnear din Europa

Daca nu vă place zăpada, dar vreți să vă relaxați în mini vacanța de sărbători, puteți alege un loc unde este cald tot timpul anului. La cel mai mare spa din Europa o să găsiți distracție, dar și relaxare atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Părinţii şi bunicii pot să beneficieze şi de terapiile cu apă termală, în timp ce micuţii se vor distra în bazinele destinate lor.

Este vorba despre Aqua Palace, complexul aquatic acoperit din Hajduszoboszlo. Stațiunea din Ungaria este foarte aproape de granița cu România, așa că se poate ajunge foarte ușor cu mașina personală.

Familiile cu bebeluși, dar și cele ai căror copii sunt mai mari vor fi încântați de facilități.

Atât părinţii cât şi copiii se vor putea bucura de zona de la primul etaj, destinată celor mici. Toate piscinele şi serviciile de aici au fost adaptate cerinţelor acestora: piscina mama şi copilul, piscina de înot pentru bebeluşi, baie cu bule, piscina pentru familii, cu figurine de jucărie, tobogane pentru copii şi bebeluşi, camera de joacă pentru copii, camera de odihnă şi camera pentru schimbarea scutecelor,diverse activităţi şi la casa de joacă, a declarat pentru stirimed.ro, Eniko Levay, referent turistic Primăria Hajduszoboszlo.

Practic bebelușii vor putea să se bucure de apa care are doar câţiva centimetri sau să înoate cu ajutorul părinților într-o piscină specială, destinată lor.

Nici la ora mesei sau a somnului părinții nu trebuie să părăsească complexul balnear. Asta pentru că există o cameră unde micuții pot fi alăptați, iar în sala de mese bebelușii pot să stea pe scaune speciale, iar mâncarea poate fi încălzită în cuptoare cu microunde. Cei mari pot să servească masa de la restaurantul complexului. În plus, camera de odihnă, copiii pot să doarmă pe saltele alături de părinții lor.

 

Pentru copiii mai mari distracția e garantată pe toboganele din apă, dar și la centrele de joacă, iar în anumite zile, animatorii îi vor distra cu spectacole pe copii.

Toboganele ocupă un rol deosebit. Cel mai înalt tobogan, care se întinde pe două etaje, are o înălţime de peste 8 metri şi o lungime totală care depăşeşte 74 metri. Pe acest tobogan este permis doar accesul adulţilor şi al copiilor mai mari, însă şi celor mici li se oferă posibilitatea unei distracţii asemănătoare, a adăugat Eniko Levay.

Adulții au și ei la dispoziție opt bazine tematice cu apă termală sau apă caldă, dar și alte facilități. Apa termală din staţiunea Hajduszoboszlo are o compoziţie unică şi este recunoscută pentru proprietăţile sale vindecătoare.

Pe lângă facilităţile wellness şi sport, palatul acvatic stă la dispoziţia oaspeţilor cu cabine de saună finlandeză, saună infra, sau cabine cu aburi şi bazin Kneipp, cu o gamă largă de servicii de masaj. Complexul acvatic oferă de asemenea facilităţi personalizate, precum piscinele private şi sălile de relaxare, a spus referentul turistic.

Aşa că dacă vreţi să vă relaxaţi, să vă simţiţi mai bine pentru că aveţi anumite afecţiuni sau să vă distraţi alături de copii, Hajduszoboszlo este locul perfect.

Despre autor