Selectați pagina

Implantul de barbă – procedură, beneficii şi riscuri asociate

Implantul de barbă – procedură, beneficii şi riscuri asociate

Astăzi, implantul de barbă este o tendinţă în continuă creştere în estetica masculină. Dacă în trecut, bărbaţii nu acordau prea multă atenţie aspectului lor facial, acum tot mai mulţi dintre aceştia tind să-şi îmbunătăţească aspectul general apelând la tot felul de proceduri moderne, printre care se numără şi implantul de barbă. Fie că e vorba de dorinţa de a contura forma şi mări densitatea părului facial, de a corecta anumite zone neuniforme sau pur şi simplu de a face o schimbare de look care să contribuie la îmbunătăţirea stimei de sine, implantul de barbă oferă soluţia potrivită multor bărbaţi. Dar ce presupune mai exact această procedură și care sunt beneficiile și riscurile sale? Iată tot ce trebuie să ştii!

Ce este implantul de barbă şi cum se realizează

Implantul de barbă este o procedură chirurgicală minim invazivă care presupune transplantul de foliculi de păr dintr-o zonă donatoare a corpului (de obicei din spatele urechii) în zonele unde barba este subțire sau chiar absentă. Acesta se face sub anestezie locală și, în funcție de numărul de grefe necesare, poate dura între 2 și 5 ore.

Beneficiile unui implant barba

Densitate şi aspect natural: Unul dintre cele mai mari beneficii ale implantului de barbă este aspectul natural și dens pe care îl oferă. Acesta nu numai că redefinește conturul feței, dar conferă și un aer de maturitate și masculinitate, întrucât prin implant, barba capătă o consistență bogată şi uniformă, eliminând zonele rarefiate și îmbunătăţind semnificativ aspectul general. În plus, datorită faptului că foliculii transplantaţi vor da naştere la rândul lor firelor de păr naturale, odată ce zona s-a vindecat și părul începe să crească, nimeni nu va putea să spună că ai avut un transplant sau că ai barbă artificială.

Încredere sporită: O barbă uniformă și densă poate crește stima de sine a multor bărbați şi poate influenţa semnificativ modul în care aceştia sunt percepuţi de ceilalţi. Ba mai mult decât atât, fiind un semn de masculinitate și maturitate în multe culturi, barba poate servi pentru unii drept modalitate de a-și exprima stilul personal şi de a-şi creiona o imagine pozitivă în societate.

Recuperare uşoară şi lipsa cicatricilor: În urma acestei intervenţii, recuperarea este una uşoară şi rapidă, de câteva săptămâni. În plus, implantul de barbă nu lasă cicatrici vizibile şi are rezultate naturale la densitate maximă.

Rezultate permanente: Foliculii piloși transplantaţi sunt, de obicei, preluați din zone care sunt rezistente la căderea părului, astfel că odată ce părul începe să crească, rezultatele vor fi permanente. În plus, nu trebuie să îţi faci griji cu privire la utilizarea constantă a unor tratamente speciale suplimentare, deoarece acestea nu sunt necesare.

Riscurile implantului de barbă

Infecții: Ca orice procedură chirurgicală, şi în cazul implantului de barbă există un risc de infecție. Cu toate acestea, dacă urmezi toate sfaturile și recomandările medicului pentru perioada post-operatorie nu ar trebui să fie probleme, iar efectele secundare, dacă există, sunt de obicei minore şi temporare.

Creșterea anormală a părului: Există o șansă foarte mică ca foliculii piloși să fie implantati în unghiul greșit, ceea ce poate duce la creșterea părului în direcții neprevăzute sau nedorite.

Cine poate apela la implantul de barbă

Datorită tehnicilor de înaltă performanţă existente la ora actuală, orice bărbat poate solicita acum un implat de păr. Astfel, aceasta este o procedură destinată nu doar celor care au dificultăţi în creşterea unei bărbi dense şi uniforme, ci şi celor care vor să-şi îmbunătăţească aspectul facial prin umplerea anumitor goluri din barbă. De asemenea, implantul de barbă este o soluţie salvatoare şi pentru cei care suferă de alopecie areată, o afecţiune care poate duce la pierderea părului în anumite zone ale feţei.

Acestea fiind spuse, este de la sine înţeles de ce implantul de barbă a ajuns în ultimii ani una dintre cele mai solicitate proceduri estetice masculine. Minim invaziv, cu beneficii garantate şi riscuri aproape inexistente, implantul de păr este o opţiune atractivă pentru toţi cei care doresc să-şi îmbunătăţească aspectul facial, astfel că dacă şi tu eşti interesat de o astfel de intervenţie, acum poţi apela cu încredere la Bucharest Hair Institute – una dintre cele mai specializate centre de diagnosticare, prevenţie şi implant de păr din Europa.

Despre autor