Selectați pagina

Imunitatea de toamnă și cum poate fi tehnica Bowen un ajutor pentru sănătate. Sfaturi pentru întărirea imunității

Imunitatea de toamnă și cum poate fi tehnica Bowen un ajutor pentru sănătate. Sfaturi pentru întărirea imunității

Sfârșitul verii aduce cu sine nu doar un aer parfumat de toamnă, ci și multe boli, care, deși nu grave, dau peste cap organismul uman. Banalele răceli vin la pachet cu stări generale proaste pentru pacienți, de multe ori cu alergii, iar odată ce trece luna octombrie, apar și primele cazuri de gripă.

Specialiștii spun că odată cu debutul sezonului rece, slăbește și sistemul imunitar al fiecărui organism în parte. Așadar, pentru un plus de sănătate, e nevoie, în primul rând de întărirea sistemului imunitar.

Ce este sistemul imunitar

Sistemul imunitar este acea barieră care nu lasă ca microbii, virusurile și microorganismele care produc infecțiisă pătrundă în corp. În lipsa unui stil de viață echilibrat, sistemul imunitar poate suferi anumite „fisuri” și, automat, bariera împotriva bolilor este slăbită. Categoriile de pacienți în cazul cărora ar trebui acordată o mai mare atenție protejării imunității sunt copiii, vârstnicii și persoanele care suferă de boli cronice.

Cum poate fi întărită imunitatea în sezonul rece

Există câteva modalități prin care sistemul imunitar poate fi ajutat să funcționeze la parametri ridicați, în special în sezonul rece.

CITEȘTE ȘI CUM NE ÎNTĂRIM IMUNITATEA CU AJUTORUL TERAPIEI BOWEN. DE CÂTE ȘEDINȚE E NEVOIE PENTRU O TOAMNĂ FĂRĂ GRIJI

Medicii recomandă, în primul rând, atenție sporită la stilul de viață, tot ceea ce înseamnă mâncare, odihnă și sport. Nu sunt, însă de neglijat nici terapiile alternative, cum sunt bowen și masajul terpauetic  sau tratamentele naturiste, care pot fi de un real ajutor atunci când vremea devine umedă și capricioasă, iar virusurile colcăie peste tot.

„Odată cu începerea școlilor și grădinițelor s-au înmulțit și cazurile de pacienți care acuză diferite forme de răceli și viroze respiratorii. De cele mai multe ori e vorba de copii, pentru că ei intră în contact unii cu alții, iar blile se transmit. De aceea e nevoie, ca, pe de o parte părinții, acasă, pe de altă parte personalul din școli și grădinițe, să fie atenți la igiena zilnică. Cei mici trebuie să se spele pe mâini, toaletele și băile trebuie dezinfectate, la fel și ustensilele de bucătărie și vasele, mai ales în cazul copiilor care iau masa la școală și grădiniță. Iar pentru a ajuta întărirea sistemului imunitar nu e nevoie de medicamente. Cei mici au nevoie de o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume proaspete, pentru un aport de vitamine. În plus, dacă copilul acceptă, se poate oferi ceai cu miere sau un supliment de vitamina C”, a explicat pentru ȘtiriMed, dr. Elena Nagy, medic de familie, cu specializare în Pediatrie.

Întărirea imunității cu ajutorul tehnicii Bowen

Terapiile de alternative sunt un aliat de nădejde, atunci când vine vorba de stimularea și întărirea imunităii. În Cluj-Napoca, de pildă, la ZEM Center, un centru specializat în practicarea terapiilor complementare și un loc unde pacienții își regăsesc  atât echilibrul fizic, cât și pe cel fizic și emoțional, există specialiști acreditați, care practică terapia Bowen tocmai în scopul întăririi imunității

„Terapia Bowen este un aliat pe care te poți baza că să scapi de imunitatea scăzută și să faci față mai ușor bolilor în special asociate sezonului rece, dar nu numai. Bowen îți vine în ajutor în sezonul rece, prin protocolul ei special pentru ridicarea imunității! Parcurgând doar 7 ședințe de terapie Bowen, sistemul tău imunitar va deveni mai rezistent în față îmbolnăvirilor și va putea accelera procesul de refacere. Tot terapia Bowen te ajută și în tratarea simptomelor afecțiunilor musculare și osoase. Când să vii la Bowen ?! Atât în faza premergătoare bolii, la primele simptome, cât și în faza acută sau post-afecțiune, pentru grăbirea recuperării”, spun specialiștii ZEM Center

imunitate scazuta

E nevoie de un protocol de 7 sedinte de Bowen/ Sursa foto: Zem Center

Mai multe despre ZEM Center și cum vă puteți programa pentru ședințe Bowen, aflați AICI

CITEȘTE ȘI CE ESTE TERAPIA BOWEN ȘI CUM POATE FI FOLOSITĂ ÎN BENEFICIUL PACIENȚILOR. CUI SE ADRESEAZĂ TEHNICILE BOWEN