Selectați pagina

În ce condiții se vor întoarce copiii în grădinițe și creșe. Măsurile care trebuie respectate de educatori și părinți

În ce condiții se vor întoarce copiii în grădinițe și creșe. Măsurile care trebuie respectate de educatori și părinți

Copiii s-ar putea întoarce în grădinițe, creșe și afterschool-uri, chiar de maine, dupa ce masurile care trebuie adoptate in unitatile de invatamant, au fost publicate de putin timp in Monitorul Oficial.

Odată ce gradinitele si cresele se redeschid, e necesar ca atat cadrele didactice, cât și părinții, să respecte niște reguli clare, pentru a limita răspândirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2

Regulile și măsurile sunt cuprinse într-un Ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației. Potrivit actului normativ, în sălile de clasă, fiecare copil va avea alocat un spațiu de minimum 4,5 m, jucăriile vor fi dezinfectate, iar activitățile se vor desfășura mai mult în aer liber.

„Începând de astăzi, părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele/unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar. Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene/al municipiului București și, ulterior, transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative. Lista cu unitățile de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București și/sau pe site-urile acestora.”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educație.

Ce măsuri va adopta fiecare unitate de învățământ:

  •  materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale.
  • activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri.
  •  copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.