Selectați pagina

Încă 4 persoane diagnosticate pozitiv cu Coronavirus. Autoritățile fac inventarul testelor pentru testarea de COVID-19

Încă 4 persoane diagnosticate pozitiv cu Coronavirus. Autoritățile fac inventarul testelor pentru testarea de COVID-19

Încă 4 persoane au fost diagnosticate, marți seara, cu Coronavirus, bilanțul total al bolnavilor ajungând astfel la 29.

„Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s- a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se afla in carantina in Arad.
De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane pozitive. Cazul de îmbolnăvire cu noul coronavirus numărul 29, este vorba de o femeie din București, în vârstă de 47 de ani.”, se arată într-un comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică

Din cele 29 de persoane bolnave, 5 s-au vindecat și au fost externate din spital, iar în acest moment, peste 11.000 de persoane sunt în carantină sau autoizolare la domiciliu.

Românii din Italia blochează Vămile

În timp ce în România cazurile de bolnavi de Coronavirus cresc îngrijorător, la punctele de trecere a frontierei  este aglomerație. Sute de mașini, pline cu români care au fugit din Italia așteaptă să intre în țară, în timp ce zeci de persoane refuză să intre în carantină.

Reprezentanții Poliției de Frontieră spun că în ultimele 24 de ore, prin Vama Nădlac au intrat 11.000 de persoane, cu 3.000 mai puține decât în aceeași zi a anului trecut. Faptul că se stă la coadă în vamă este cauzat de verificările care se fac în contextul noului Coronavirus.

„Formalitățile de frontieră se efectuează pe 3 artere la intrarea în țară, iar timpul de așteptare de aproximativ 40-50 de minute. Timpul de asteptare mai ridicat înregistrate în acest moment se datorează măsurilor suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul noului coronavirus, respectiv verificările efectuate de către polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică, precum și măsurile dispuse de către aceștia”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră

TOATE ZBORURILE SPRE ȘI DINSPRE ITALIA, ANULATE. MASURA FARA PRECEDENT LUATĂ DE AUTORITĂȚILE ROMÂNE DIN CAUZA CORONAVIRUS

Inventarul testelor pentru Coronavirus

Oficialii Ministerului Sănătății spun că în Spitalele de Infecțioase din țară, singurele unde se pot face teste pentru depistarea Coronavirusului, se face inventarul testelor disponibile.

„În cele 7 centre din țară (2 in București, Cluj, Iași, Timiș, Constanța și Dolj) sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârșitul săptămânii, când vor sosi și celelalte teste care au fost deja comandate. Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecțioase, începând cu data de 11 martie 2020 și vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile.”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății

CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. ȘCOLILE ȘI GRĂDINIȚELE DIN TOATĂ ȚARA VOR FI ÎNCHISE TIMP DE O SĂPTĂMÂNĂ

Autoritățile dau asigurări că nu există riscul ca spitalele să rămână în incapacitate de diagnosticare, întrucât  „Ministerul Apărării Naționale, prin Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino din București a fost de acord să contribuie la acest efort comun cu dotările existente.”

CITEȘTE ȘI CE MĂSURI S-AU LIUAT ÎN ROMÂNIA PENTRU LIMITAREA CORONAVIRUS