Selectați pagina

Incendiu într-un spital suport COVID din România. 2 pacienți au murit, o infirmieră este rănită

Incendiu într-un spital suport COVID din România. 2 pacienți au murit, o infirmieră este rănită

Un incendiu a izbucnit, miercuri noaptea, într-un spital suport COVID din Ploiești. 2 pacienți au murit, iar o infirmieră este rănită, are arsuri pe 40% din suprafața corpului. Incendiul nu ar fi izbucnit din cauza instalației de oxigen, susține managerul unității medicale.

”Nu de la instația de oxigen s-a produs incendiul, ci de la o defecțiune fie de la un aparat, un pulsoximetru, fie patul a fost mișcat, bolnavul era foarte agitat, a mișcat patul și probabil s-a produs o scânteie. Într-o atmosferă cu încărcătură mare de oxigen s-a produs incendiu. Este un risc asumat când tratezi cu cantitate mare de oxigen,orie scânteie sau chiar spontan, spun specialiștii, se poate aprinde oxigenul. Infirmiera, în timp ce încerca să-I pună masca pacientului care era foarte agitat, a mișcat patul, a apărut o flamă, colega ei a venit cu un extinctor a stins imediat costume, apoi au intervenit cu extinctoarele în salon. A venit și ISU și incendiul s-a stins în zece minute. Practic a fost localizat la un singur salon”, a declarat managerul spitalului județean, potrivit publicației Ziarul Incomod

Ce spune ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat joi dimineață, într-o intervenție la Digi24, că întregul sistem sanitar din România „e hipersolicitat, saturat”

„Eveniment nedorit care a avut loc după ora 4, s-a activat plan roșu de intervenție, inclusiv din Prahova. Focul a fost stins foarte repede, dar din păcate două persoane au decedat, urmează evident ca o anchetă care va fi și de altă natură să stabilească motivele și cauzele. 15 pacienți au fost transmiși la SJ Ploiești pentru a fi evaluați. Infirmiera care era în salon respectiv este transferată la Floreasca având arsuri. Vedem după evaluare, evident va fi internată și tratată la Ploiești. Nu există informații cu privire la probleme legate de oxigen, ancheta penală va stabili ca în celelalte cazuri. Vorbim de o secție renovată care avea și autorizație de la ISU, dar informația trebuie verificată”, a declarat ministrul Sănătății

Managerul Spitalului de Infecțioase Ploiești, unde a izbucnit incendiul, spune, însă, că unitatea medicală nu avea autorizație ISU, era „în curs de avizare”.

Potrivit presei locale, în lunea februarie, spitalul ar fi primit o amendă tocmai din cauza lipsei autorizațiilor de incendiu.

Raportul Serviciului de Ambulanță Prahova, legat de incediu

Potrivit g4media.ro, Serviciul de Ambulanță Prahova transmite că apelul la 112 a fost primit la 04:16, moment în care a fost anunțat un incediu la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești.

La locul solicitării au intervenit: 1 echipaj C2 SAJ Prahova, 1 echipaj B1 SAJ Prahova, 12 echipaje B2 SAJ Prahova, 2 echipaje A2 SAJ Prahova, 1 echipaj C1TIM -SMURD, 9 echipaje PA/SMURD.

La locul solicitării au fost găsite 16 persoane (din care 6 femei și 10 bărbați) implicate:

 1. Pacienta 70 de ani- intoxicata cu monoxid de carbon transportata de echipajul C1 la SJU Ploiesti
 2. Infirmiera de 52 ani a Spitalulului Boli Infectioase cu arsura gr I si II pe 40% suprafata corporala –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti si ulterior la Spital Floreasca Bucuresti
 3. Pacient 56 ani – Covid pozitiv –transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
 4. Pacient 75 ani – Covid pozitiv –transportat de echipaj C2 la SJU Ploiesti
 5. Pacient 60 ani – Covid pozitiv –transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
 6. Pacient 58 ani–transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
 7. Pacient 65 ani – –transportat de echipaj TIM la SJU Ploiesti
 8. Pacienta 78 ani–transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
 9. Pacient 60 ani – Covid pozitiv –transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
 10. Pacienta 66 ani – Covid pozitiv –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
 11. Pacienta 86 ani -pacienta Covid pozitiv –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
 12. Pacienta 69 ani – Covid pozitiv –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
 13. Pacient 69 ani – Covid pozitiv –transportata de echipaj PA la SJU Ploiesti
 14. Pacient 51 ani – Covid pozitiv –transportat de echipaj PA la SJU Ploiesti
 15. Pacient 33 ani – Covid pozitiv –transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
 16. Pacient 66 ani – Covid pozitiv –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
 17. Pacient 74 ani -pacient Covid pozitiv –gasit decedat
 18. Pacient 75 ani -pacient Covid pozitiv –gasit decedat

Sursa foto: ziarulincomod.ro

CITEȘTE ȘI: UN BEBELUȘ A VENIT PE LUME LA LOCUL DE MUNCĂ AL MAMEI SALE. COPILUL A AVUT PATRU MOAȘE

Despre autor