Selectați pagina

Incendiu la Institutul de Urologie din Cluj în timp ce pacientul era pe masa de operaţie. Spitalul nu are autorizaţie de securitate la incediu

Incendiu la Institutul de Urologie din Cluj în timp ce pacientul era pe masa de operaţie. Spitalul nu are autorizaţie de securitate la incediu

Un incediu a izbucnit în blocul operator al Institutului de Urologie din Cluj. Un panou de iluminat a luat foc dar din fericire nimeni nu a fost rănit deşi un pacient se afla în acel moment pe masa de operatie.

A fost un scurtcircuit electric la un panou de iluminat cu led din blocul operator al Institutului de Urologie al Spitalului Clinic Județean Cluj. O  autospecială pentru stins incendii a fost alertată, în jurul orei 15.30, ca urmare a unui apel primit pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la un faptul că un panou de iluminat, situat în blocul operator al Institutului de Urologie al SCJU, a luat foc. Personalul spitalului a reacționat prompt, reușind să stingă panoul led cu mijloace proprii, și au mutat pacientul care se afla în blocul operator într-un alt salon. Pacientul nu a suferit afecțiuni în urma acestui eveniment. Nu au fost necesare măsuri de evacuare pentru pacienți sau pentru personalul spitalului.  În momentul sosirii pompierilor la locul solicitării, panoul respectiv nu mai ardea și nici nu mai fumega, au declarat reprezentanţii ISU Cluj.

uro incendiu

Institutul de Urologie nu are autorizație de securitate la incendiu. A fost controlat în luna ianuarie 2020 când au fost sancționați cu amendă și al doilea control a avut loc în luna noiembrie 2020 că urmare a ordinului primit, spun reprezentanţii ISU Cluj.

La sfârşitul lunii noiembrie un incendiu minor a fost inregistrat şi la Spitalul CFR din Cluj.

Despre autor