Selectați pagina

Incendiu la Institutul Matei Balş din Capitală. Cinci pacienţi au decedat

Incendiu la Institutul Matei Balş din Capitală. Cinci pacienţi au decedat

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri dimineața, în jurul orei 5:00, la Institutul Matei Balş, din Bucureşti unde sunt trataţi bolnavi de COVID. În total patru persoane au murit, dintre care trei carbonizate, iar un pacient nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

UPDATE: Câteva ore mai târziu, un al cincilea pacient a fost găsit carbonizat în baie.

Toţi pacienţii din pavilionul unde a izbucnit incendiul au fost evacuaţi şi transportaţi la alte spitale din Bucureşti. Este vorba despre 100 de persoane cu forme medii şi severe de COVID care beneficiau de terapie cu oxigen.

Raed Arafat a declarat că a fost declanşat planul roşu imediat după ce primul echipaj de intervenţie a ajuns la spital în jurul orei 5.13 minute. Intervenţia a fost finalizată toţi pacienţii fiind evacuaţi. Aceştia se află fie în evaluare fie în drum spre alte spitale, potrivit hotnews.ro

Pacienţii sunt evaluaţi. Până acum au fost transferaţi la „Victor Babeş” patru pacienţi. După informaţiile mele, cu siguranţă vor fi şi alte transferuri. Pacienţii sunt evaluaţi în acest moment în camera de gardă la „Matei Balş”. Este clar că este o problemă şi vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară. De asemenea, vorbim despre spitalul care a tratat, sunt două spitale mari în Bucureşti care au tratat, foarte mulţi pacienţi, au fost folosite la capacitate până astăzi. (…) În acest moment, nu am decât informaţiile acestea că există trei decese deja, a spus ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, potrivit Agerpres.

Incendiul de la Matei Balș are loc, la nici 3 luni de la incendiul puternic izbucnit în Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde 10 oameni și-au pierdut viața și alți 7 oameni au suferit arsuri grave.

În urma anchetei, până acum, nimeni nu a fost găsit vinovat de tragedia petrecută acolo.

CITEȘTE ȘI CINE E MEDICUL EROU DIN NEAMȚ, CARE A SCOS PACIENȚII DIN FLĂCĂRI

Despre autor