Selectați pagina

Încep înscrierile în clasa pregătitoare. Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului în clasa 0

Încep înscrierile în clasa pregătitoare. Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului în clasa 0

Înscrierile copiilor de 5-6 ani în clasa pregătitoare încep luni, 4 martie, pentru anul școlar 2018 – 2019. Potrivit datelor Ministerului Educației Naționale, părinții pot completa cererea de înscriere, fie online, fie la școala unde vor să înscrie copilul. Actele vor fi depuse la secretariatele școlilor, unde vor fi validate.

ACTE NECESARE

  • Cartea de indentitate a parintelui / tutorelui legal care se prezinta la inscriere, in original si copie (nu se solicita cartile de identitate de la ambii parintii. sunt suficiente actele unui singur parinte)
  • Certificatul de nastere a copilului in original si copie
    Rezultatul evaluării psiho-somatice (daca e cazul)
  • Cererea tip care se completeaza pe loc fie in unitate sau online (dupa care trebuie validata la unitatea respectiva)

Alte documente optionale pentru dovedirea indeplinirii criteriilor generale din metodologie respectiv a criteriilor specifice alese de unitate

  • Certificat medical de încadrare a copilului în grad de handicap
  • Document care atesta faptul ca respectivul copil este orfan de ambii părinți sau provine de la o casă de copii/centru de plasament/plasament familial
  • Document care atesta faptul ca respectivul copil este orfan de un părinte
  • Document care atesta faptul ca are frati / surori in unitate
  • Orice alt document care dovedeste indeplinirea criteriilor specifice alese de unitate

AICI GĂSIȚI INFORMAȚII DESPRE OFERTA EDUCAȚIONALĂ DIN JUDEȚUL CLUJ

Unitatea nu poate solicita alte documente in afara celor mentionate in metodologie pentru îndeplinirea criteriilor generale de departajare si a celor prevăzute în documentul eliberat de unitate pentru îndeplinirea criteriilor specifice de departajare de la nivelul unităţii de învăţământ.

De asemenea, unitatea are obligatia de a inregistra in sistemul informatic toate cererile primite, indiferent daca sunt din circumscriptie sau nu.

Toate cererile se pot depune din prima etapa, chiar daca nu sunt pentru circumscripție ! In a doua etapa se vor depune cereri doar pe locurile ramase libere după prima etapa.

CONDIȚII NECESARE PENTRU ÎNSCRIEREA COPILULUI ÎN CLASA ZERO

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani după 1 septembrie inclusiv, pot fi înscriși dacă Rezultatul evaluării nivelului de dezvoltare psiho-somatică a copilului este pozitiv pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului judeţean de resurse şi asistenţă educaţională (CJRAE).

PROGRAMUL ÎNSCRIERILOR

Prima etapă: 4 – 22 martie

– de luni până vineri, între orele 8:00 – 18:00

– părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ.

29 martie: afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare a listei copiilor înscrişi după prima etapă

A doua etapă: 2 – 8 aprilie

Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.

Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere.

11 aprilie: afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare a listei copiilor înscrişi după a doua etapă

Telverde clasa pregatitoare – 0800 816 264 – functional până la finalul ultimei etape de înscriere, dupa urmatorul program:

Luni – Joi: 09:00 – 16:00
Vineri: 09:00 – 14:00

În această perioadă școlile organizează Ziua Porților de Deschise în școli. Părinții pot vedea astfel dotările școlilor, cum arată clasele și pot sta de vorbă cu învățătoarele.