Selectați pagina

Începe activitatea în cortul de triaj de la Spitalul de Urgențe din Cluj

Începe activitatea în cortul de triaj de la Spitalul de Urgențe din Cluj

Pacienții cu afecțiuni respiratorii sunt primiți din această seară în cortul de triaj amplasat în curtea Spitalului Județean de Urgență Cluj. Acesta și-a început activitatea, din această seară, fiind un punct de lucru al UPU-SMURD.

În cort se va efectua triajul rapid, cu accent pe ancheta epidemiologică, pentru pacienții care prezintă febră și/ sau simptome respiratorii, cu scopul depistării rapide a cazurilor la risc pentru infecții virale respiratorii, tip gripă/ COVID-19, și pentru a reduce la minimum riscul transmiterii infecției gripale/ COVID-19 la pacienții cu alte patologii (AVC, infarct miocardic acut, politraumă, etc.), au anunțat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Cluj.

Pentru început, aici își vor desfășura activitatea un medic și un asistent din cadrul UPU-SMURD. După consult, pacienții vor fi îndrumați – atunci când este cazul – spre diferite secții ale Spitalului Clinic de Urgență.

CORONAVIRUS: CLINICA MEDICALĂ I DIN CLUJ SE ÎNCHIDE CA SĂ SPRIJINE SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE

Medicii îi sfătuiesc pe pacienții aflați în auto-izolare la domiciliu să nu părăsească locuința. Dacă totuși au nevoie să se adreseze direct unui serviciu medical, să declare că v-ați aflat în autoizolare la domiciliu, pentru a preveni contaminarea altor persoane din UPU/ CPU/ cameră de gardă sau a personalului medical.

Despre autor