Selectați pagina

Începe campania de vaccinare anti COVID. Cine sunt primii clujeni care vor primi vaccinul

Începe campania de vaccinare anti COVID. Cine sunt primii clujeni care vor primi vaccinul

Primele doze de vaccin anti COVID, la Cluj, vor fi administrate duminică dimineața, în centrul de vaccinare din Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Primele 5 persoane care vor primi vaccinul sunt medici  cu funcții de conducere din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Cei cinci medici sunt Dr. Violeta Briciu, director medical, Dr. Vasile Morar, medic șef radiologie, Dr. Mirela Flonta, medic șef Laborator analize medicale, Dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie, Dr. Miclăuș Diana, medic specialist ATI.

„Mâine, 27 decembrie, în jurul orei 9, va debuta campania de vaccinare pentru aproximativ 90 dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase, care au fost programate să se imunizeze în perioada 27-31 decembrie, din lotul de 375 de doze anti-Covid-19. Vor fi 2 puncte de vaccinare situate la parter, în compartimentul de spitalizare de zi, având la dispoziție spații de așteptare ante și post-vaccinare, 2 săli de triaj și un salon pentru urgențe (preterapie intensivă).”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Cluj

Primele doze de vaccin anti COVID au ajuns, sâmbătă, la Institutul Medical Cantacuzino din Capitală, iar 3.000 de doze au fost trimise spre cele 10 Spitale de Boli Infecțioase din țară, acestea fiind spitale aflate în prima linie de luptă împotriva COVID. Cele 3.000 de doze reprezintă prima vaccinare, urmând ca persoanele vaccinate să primească și dozele de rapel.

Cadrele medicale din Spitalele de Boli Infecțioase vor fi imunizate până în 30 decembrie, iar următoarea tranșă de vaccinuri va pleca din Cantacuzino în 28 – 29 decembrie.