Selectați pagina

Începe Săptămâna Mondială a Alăptării. La Cluj, părinții vor afla de la specialiști care sunt beneficiile alăptării

Începe Săptămâna Mondială a Alăptării. La Cluj, părinții vor afla de la specialiști care sunt beneficiile alăptării

În prima săptămână din luna august se sărbătorește ”Săptămâna mondială a alăptării!”. Specialiștii încearcă, în această perioadă să atragă atenția asupra împortanței alăptării, rolul acesteia în creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copilului, dar și influența benefică a alăptării asupra sănătății viitorului adult.

O serie de evenimente vor avea loc în mai multe orașe din țară. Dacă la București, Bistrița, Brăila sau Alba-Iulia medicii și asistenții medicali sunt așteptați la simpozioane dedicate alăptării, la Cluj specialiștii pregătesc un curs despre alăptare dedicat părinților.

Părinții sunt așteptați la cursurile gratuite despre alăptare, marți, 5 august, între orele 11-13 la sediul Direcției de Sănătate Publică, strada Constanța nr.5.

Sesiunile vor fi interactive, iar cei prezenți vor putea discuta cu specialiști despre beneficiile alăptării, despre tehnica atașării la sân, despre problemele legate de alăptare dar și despre soluții.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca bebelușul să fie alăptat exclusiv cu lapte matern până la 4-6 luni de viață. Apoi, copii ar trebui să fie în continuare alăptați, primind o alimentație complementară adecvată, până la 2 ani și chiar mai mult.

Statisticile arată că creșterea procentului de copii alăptați ar putea salva, la nivel global, peste 800 de mii de vieți, în fiecare an, fiind vorba în principal de copii sub 6 ani. Se estimează că alaptarea crescută ar putea evita 20.000 de decese materne, anual, cauzate de cancerul de sân.

Evenimentele din ”Săptămâna mondială a alăptării” sun organizate de Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie AREPMF în cadrul programului ”Școala Familiei Mele”.

Despre autor