Selectați pagina

Incidența COVID19 în Cluj: 4 orașe, din cele 6 ale județului sunt în scenariul roșu. Care e situația în zona rurală

Incidența COVID19 în Cluj: 4 orașe, din cele 6 ale județului sunt în scenariul roșu. Care e situația în zona rurală

Incidența cazurilor de COVID-19 în Cluj este în creștere, în ultimele zile, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică. Patru orașe din cele 6 ale județului sunt în scenariul roșu, după ce numărul de infectări a depășit pragul de 3 la mia de locuitori.

Ultimul oraș unde a fost instituit scenariul roșu este Câmpia Turzii, astfel că acum Cluj-Napoca, Dej, Turda și Câmpia Turzii au măsuri restrictive, pentru rimitarea răspândirii virusului.

Măsurile care se impun în scenariul roșu:

  • cursurile se desfășoară onlune, cu excepția grădinițelor, a claselor primare și a elevilor din ani terminali, care merg la ore față în față
  • activitatea cinematografelor, a sălilor de spectacole și a sălilor de jocuri de noroc este sistată
  • activitatea restaurantelor, barurilor și cafenelelor este sistată, se pot servi băuturi și mâncare doar pe terase deschise

Măsurile intră în vigoare de marți și vor fi menținute timp de 14 zile.

Gherla se află în scenariul galben, iar în Huedin situația e încă în scenariul verde.

Care e situația epidemiologică în zona rurală din Cluj

Pentru zona rurală a județului, autoritățile au decis, marți, aplicarea unor măsuri restrictive, în 4 comune din județ, unde incidența cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori:

  • Călărași (2.11)
  • Gilău (1.64)
  • Luna (2.15)
  • Recea-Cristur (2.94)

În alte 2 comune, unde incidența este mai mare de 3 la mia de locuitori, autoritățile au decis trecerea în scenariul roșu: Izvoru Crișului (4.05) și Tureni (5.94)

În total, un oraș – Gherla și 29 de comune sunt în scenariul galben de funcționare. 4 orașe și 14 comune sunt în scenariul roșu de funcționare, iar în scenariul verde se află orașul Huedin și 32 de comune.