Selectați pagina

Număr mare de persoane la testările gratuite pentru cancerul de col uterin și cel de sân. Cum vă puteți programa

Număr mare de persoane la testările gratuite pentru cancerul de col uterin și cel de sân. Cum vă puteți programa

Campaniile ce vizează prevenția, respectiv depistarea precoce a cancerului de col uterin și a celui de sân, derulate de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, prezintă un interes crescut pentru doamne.

„Numărul mare al persoanelor deja programate demonstrează faptul că doamnele au înțeles pe deplin importanța testării și numeroasele beneficii pe care aceasta le are în ceea ce privește asigurarea stării de sănătate. Revenim cu îndemnul de a accesa cu încredere serviciile gratuite oferite pentru că doar prevenția și diagnosticarea precoce salvează vieți!” , a declarat Alin Ti;e, pre;edintele Consiliului Judetean Cluj.

Reamintim faptul că în perioada 6-31 martie a.c., pe esplanada stadionului Cluj Arena se desfășoară, de luni până vineri, între orele 08:30 și 20:00, cu ajutorul a două unități mobile aparținând Institutului Oncologic, activități de testare gratuită pentru cancerul de col uterin și pentru cel de sân.

În ceea ce privește testarea pentru prevenirea și depistarea cancerului de col uterin, persoanele interesate pot apela, pentru programări și informații, numărul de telefon 0215.277.598, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 18:00.

Serviciile medicale se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani care au domiciliul în oricare dintre județele Cluj, Bihor, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița-Năsăud.

Totodată, mamografiile gratuite se realizează, de asemenea, în baza unei programări prealabile la numărul de telefon 0758.621.395, de luni până vineri, între orele 08:30 – 16:00.

Și în această situație sunt vizate femeile care locuiesc în cele șase județe ale regiunii Nord-Vest: Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj și care au vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani.

Despre autor