Selectați pagina

Inițiativa #sîeu, adoptată și de Colegiul Pacienților din România: „Sperăm ca autostrăzile viitorului să treacă pe lângă modernele spitale promise de politicieni”

Inițiativa #sîeu, adoptată și de Colegiul Pacienților din România: „Sperăm ca autostrăzile viitorului să treacă pe lângă modernele spitale promise de politicieni”

Mișcarea civică #șîeu, inițiată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandache, are ecou și în rândul pacienților din România. Aceștia au anunțat că se alătură protestului și vor opri munca timp de 15 minute, vineri 15 martie 2019.

Colegiul Pacienților acceptă provocarea lui Ștefan Mandache și speră să vadă autostrăzile cel leagă țară trecând pe lângă modernele spitale regionale.

Pe 15 martie, la ora 15, pentru fix 15 minute, Ştefan Mandache a anunţat că va suspendă activitatea în restaurantele pe care le deţine. I-a provocat să facă acelaşi lucru şi pe alţi antreprenori. Mulţi au răspuns şi au promis că vineri vor lua o “pauză” la miezul zilei, în semn de protest faţă de lipsa autostrăzilor.

„Ne alăturăm și noi protestului, sperând că autostrăzile viitorului să trecă cât mai curând pe lângă modernele spitale regionale promise de politicieni. În România, dacă vrei ceva bine făcut, trebuie să îl faci cu mâna ta!”, au transmis reprezentanții Colegiului Pacienților

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu: ” În contextul în care statul român nu a construit nimic în domeniul oncologiei pediatrice în ultimii cincizeci de ani, Asociația Dăruiește Viață și-a asumat misiunea de a ridică PRIMUL SPITAL de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România.” Și fetele s-au pus pe treaba!

Cristian, Angela, Dragoș, Marilena, Dorin și mulți alții au făcut echipa la Colegiul Pacienților:

„Trăim cu până la 8 ani mai puțîn decât concetățenii noștri europeni. Ne-am săturat să așteptăm în zadar să o vedem o schimbare în sistemul medical românesc, să vedem că se reformează și că pune pacientul în centrul preocupărilor sale. Așa că ne-am apucat și noi de treaba, lucrăm la maparea disfuncționalităților sistemului și la elaborarea unor politici alternative, care să ne dea șansă la o speranța de viață similară cu cea a celorlalți europeni.

„Nu sta pe marginea gropii, nu mai stă tăcut acolo! Implică-te, fii schimbarea pe care o vrei!

Pe 15 martie, la ora 15, pentru fix 15 minute………… iar după gândește-te: poate vii și tu să ne ajuți pentru câteva ore pe luna, pentru că politicienii promit mult și uită repede!”, este îndemnul celor de la Colegiul Pacienților