Selectați pagina

Institutul Inimii Cluj va cumpara aparatură medicală din banii adunați la un bal caritabil

Institutul Inimii Cluj va cumpara aparatură medicală din banii adunați la un bal caritabil

Sute de clujeni au participat la un bal caritabil organizat de Asociația „Inima Transilvaniei” pentru Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”. Oameni de afaceri, dar și personalități din lumea medicală și politicieni au pus mână de la mână pentru a aduna suma necesară pentru cumpărarea unei truse folosită în chirurgia minim invazivă.

Scopul meu e introducerea acestor tehnici de chirurgie minim invazivă în arsenalul terapeutic al chirugilor. Asta e trendul, să faci operații cu incizii cât mai mici, astfel suferința să fie cât mai mică pentru pacient, din punct de vedere estetic să fie cât mai bine, cu sângerări mai puține, cu riscuri de infecții mai mici, cu o calitatea vieții după operație mai bună, cu recuperare mai rapidă, a declarat pentru stirimed.ro managerul Institutului Inimii, dr. Adrian Molnar.

Reprezentanții spitalului au încercat să strângă cel puțin 30.000 de euro sumă necesară achiziționării aparaturii de ultimă generație. La balul caritabil au participat printre alții și prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, Primarul Emil Boc, rectorul Universității Tehnicii Cluj,  președintele Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară, dar și chirurgi renumiți din celelalte centre universitare din țară.

Balul caritabil este deja o tradiție, fiind făcut pentru prima dată acum 3 ani la inițiativa chirurgului Adrian Molnar care și-a dorit în acest fel să poată dota unitatea sanitară cu aparatură nouă. Anul trecut s-au strâns 10.000 de euro, iar banii a fost folosiți pentru achiziționarea unui electrocardiograf și a unui holter, dar și a altor aparate necesare.

Despre autor