Selectați pagina

Dr. Rareș Bodnariuc, medicul care a deschis în Cluj o clinică oftalmologică de 1 milion de euro: „Să te simți împlinit când ajuți pe cineva. Asta ar trebui să fie principala trăsătură de caracter a unui medic”

Dr. Rareș Bodnariuc, medicul care a deschis în Cluj o clinică oftalmologică de 1 milion de euro: „Să te simți împlinit când ajuți pe cineva. Asta ar trebui să fie principala trăsătură de caracter a unui medic”

Ar fi avut un viitor profesional strălucit în Germania. Este tânăr, pasionat de Oftalmologie și cu o imensă dorință să facă tot ce poate mai bun și mai bine pentru pacient. Dr. Rareș Bodnariuc, specialist oftalmolog, este medicul care a făcut în Cluj o investiție de un milion de euro. A deschis una dintre cele mai performante clinici oftalmologice, unde pacienții beneficiază de aceeași grijă, indiferent că au nevoie de consultații de prevenție sau de intervenții complicate.

Citiți un interviu amplu cu un medic tânăr care a lăsat mirajul unei profesii în Vest, ca să aducă în România excelența în Medicină.

Dr. Rareș Bodnariuc
Dr. Rareș Bodnariuc, medic specialist Oftalmologie

ȘtiriMed: De ce ați ales să aduceți Ofta Medical Clinic și în Cluj, un loc unde, știm și vedem cu toții, sunt foarte multe clinici, inclusiv de Oftalmologie?

Dr. Rareș Bodnariuc: Deși numele Bodnariuc nu are origini în Ardeal, eu sunt născut, crescut, școlit și supra școlit în Ardeal. Aici e familia mea. Aici e, și va fi mereu, sufletul meu. Chiar dacă, prin anumite circumstanțe, prima clinică oftalmologică am deschis-o în Bistrița, planul a fost, de la început, să deschid și în orașul natal. Și am deschis în momentul în care am fost pregătit să fiu nu “încă un cabinet oftalmologic”, ci o clinică cel puțin la nivelul clinicilor cu tradiție de aici.

Rareș Bodnariuc Ofta Medical Clinic
Dr. Rareș Bodnariuc a deschis, în Cluj, Ofta Medical Clinic, o investiție de un milion de euro

ȘtiriMed: Ce vă diferențiază de restul pieței?

Dr. Rareș Bodnariuc: În primul rând ne mândrim cu calitatea actului medical și cu aparatura de ultimă generație aflată în dotarea clinicii. Întreaga experiență a pacientului este una premium. Din momentul în care ne trece pragul și până când problema pentru care a venit este rezolvată, pacientul este în centrul atenției noastre. Fie că sunt necesare cele mai simple investigații, fie că vorbim de intervenții chirurgicale complexe, pacienții apelează la medicii noștri pentru că știu că aici vor putea să-și rezolve problema fără să experimenteze teama și stresul care sunt atât de prezente în unele clinici medicale.

ȘtiriMed: La cât se ridică investiția în clinica din Cluj-Napoca?

Dr. Rareș Bodnariuc: Investiția financiară este una extrem de semnificativă, peste un milion de euro. Dar, mai mult decât bani, noi am investit timpul nostru, cunoștințele noastre medicale, experiența acumulată în atât de mulți ani de specializări și perfecționări în domeniul oftalmologiei.

ȘtiriMed: Dumneavoastră, personal, de ce ați ales să vă specializați în Oftalmologie?

Dr. Rareș Bodnariuc: Cred că empatia și apropierea față de oameni este o componentă semnificativă a personalității mele. Întotdeauna m-am simțit împlinit atunci când am ajutat pe cineva care avea nevoie. Asta este, cred eu, una dintre cele mai importante trăsături de caracter pe care trebuie să le aibă un medic. Interesul meu pentru oftalmologie a apărut în liceu, datorită unui proiect pe care l-am avut de făcut pentru ora de biologie. Mi s-a părut fascinant, așa că am decis să mă pregătesc pentru acest domeniu, care, recunosc, m-a satisfăcut și la nivel de provocare: chirurgia oftalmologică e depășită ca grad de dificultate doar de neurochirurgie.

Dr. Rareș Bodnariuc Ofta Medical Clinic
În Ofta Medical Clinic s fac intervenții chirurgicale complexe, cu înaltă precizie

ȘtiriMed: În CV-ul dvs scrie că ați fost medic rezident în Germania. De ce ați revenit în România? Vă întreb acest lucru pentru că știu cât de mulți medici tineri români au ales să lucreze în alte țări europene, inclusiv Germania.

Dr. Rareș Bodnariuc: Medicină de calitate se poate face și în România, și în Germania. Este adevărat că, din punct de vedere financiar și al mediului de lucru, perioada petrecută la studii și la specializare în Germania nu se poate compara cu ceea ce se întâmplă în România. Dar eu sunt român și îmi doresc să fiu de ajutor în țara mea. Am călătorit mult, am învățat lucruri noi, am trăit o mulțime de experiențe benefice în alte țări, dar nu mi-am pus niciodată problema să nu mă întorc acasă.

ȘtiriMed: Cât de mult și în ce fel v-a ajutat experiența din Germania în propriul business, de-aici, din România?

Dr. Rareș Bodnariuc: Datorită a ceea ce am învățat în Germania am putut crea, în România, Ofta Medical Clinic. Am aplicat în țară, am adaptat la realitatea noastră și am și îmbunătățit, cred eu, tot ceea ce am reținut din această experiență, de la modul de organizare a unei clinici oftalmologice, până la modul de interacțiune al medicului cu pacientul: fără aroganță, cu empatie și sinceritate.

Rareș Bodnariuc Ofta Medical Clinic
Confortul pacientului primează în Ofta Medical Clinic

ȘtiriMed: Ce fel de intervenții chirurgicale realizați în cadrul Ofta Medical Clinic?

Dr. Rareș Bodnariuc: În cadrul clinicilor din Cluj Napoca și Bistrița efectuăm o gamă foarte mare de intervenții chirurgicale, de la cele mai simple afecțiuni ale pleoapelor, până la cele mai complicate patologii ale retinei.

Cele mai numeroase intervenții chirurgicale sunt cele pentru tratarea cataractei și cele cu laserul Excimer pentru corectarea viciilor de refracție. (Ca o mică paranteză, ne mândrim cu cel mai performant și nou laser Excimer, considerat cel mai bun din lume de marea majoritate a oftalmologilor, MEL 90 de la Zeiss).

ȘtiriMed: Cât de preocupați sunt românii (din ce ați observat până acum) de prevenție în ceea ce privește sănătatea ochilor?

Dr. Rareș Bodnariuc: Din ce în ce mai mulți oameni înțeleg importanța prevenției. Am tot mai multe consultații de rutină, lucru extrem de îmbucurător pentru mine, ca medic. Oamenii au acces mult mai ușor la informații și sunt mult mai atenți la sănătatea lor, din timp și la timp.

Rareș Bodnariuc Ofta Medical Clinic
Medicii din cadrul Ofta Medical pun accent pe prevenție

ȘtiriMed: Cum vedeți evoluția Ofta Medical Clinic în următorii 10 ani?

Dr. Rareș Bodnariuc: Evoluția se va plia scopului nostru, care este același de când am pornit la drum, acum 4 ani: să menținem calitatea actului medical la un nivel cât mai ridicat, să ne perfecționăm profesional continuu, să aplicăm în clinicile noastre cele mai noi tehnici și metode de diagnostic și tratament. Suntem foarte dedicați acestui scop și sunt convinși că vom reuși să ne menținem în vârf. Iar evoluția clinicilor noastre va fi în concordanță cu acesta.

CITEȘTE ȘI: CUM URMĂRIM ECLIPSA DE SOARE, FĂRĂ SĂ NE PUNEM VEDEREA ÎN PERICOL. MEDIC OFTALMOLOG: „PRIVITUL FĂRĂ PROTECȚIE SAU FOLOSIND IMPROVIZAȚII POATE DUCE LA ARSURI IREVERSIBILE ALE RETINEI, CHIAR ȘI LA PIERDEREA VEDERII”