Selectați pagina

7 milioane de euro din PNRR pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale la Spitalul Județean Cluj

7 milioane de euro din PNRR pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale la Spitalul Județean Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a fost inclus de Ministerul Sănătății pe lista de finanțări prin Planul Național de Reconstrucție și Reziliență pentru un proiect care vizează îmbunătățirea capacității și capabilității de prevenire și reducere a riscului de infecții nosocomiale

Valoarea aprobată a proiectului este de aproape 7 milioane de euro (29.680.199,84 lei fără TVA), din care 281.965,94 lei (fără TVA) reprezintă contribuția SCJU Cluj, iar durata de implementare este de 14 luni. Investiția presupune dotarea laboratoarelor de microbiologie cu analizatoare automate sau semiautomate de identificare a microorganismelor și de efectuare a antibiogramelor.

De asemenea, se vor recompartimenta, reamenaja și dota cu aparatură secții de terapie intensivă, blocuri operatorii, precum și alte facilități medicale, astfel încât să se poată menține în permanență sub control evoluția infecțiilor nosocomiale.

“După proiectele care vizează gestionarea crizei sanitare COVID-19, modernizarea, reabilitarea și extinderea infrastructurii de gaze medicale, a rețelelor de energie electrică și a sistemelor pentru securitatea la incendiu în cadrul spitalului, aflate în curs de implementare în momentul de față, proiectul recent aprobat ne dă posibilitatea să creștem capacitatea de reacție a diferitelor facilități medicale aflate în componența spitalului, pentru prevenirea și reducerea apariției infecțiilor nosocomiale. Infecțiile asociate actului medical, așa cum sunt denumite infecțiile spitalicești și creșterea rezistenței microbiene reprezintă riscuri care pun la grea încercare toate sistemele de sănătate”, declară Prof.univ.Dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj.

Despre autor