UPDATE Cum a renunțat o stilistă din Cluj la veniturile din preajma zilei de 8 Martie ca să le facă frumoase pe femeile care nu au fost niciodată la un salon
UPDATE 4 Martie 2021
La 4 ani de la campania Femeile Invizibile ale Clujului, Ioana Farcaș a decis să se implice din nou. Și să le aducă o bucurie doamnelor care, de cele mai multe ori, sunt invizibile pentru societate.
Așa că, în acest an, alături de colegele sale din salon, a decis să le ofere femeilor din centrele comunitare din Cluj, câte un tuns.
„Din acel moment, din 2017, nu am mai văzut nimic despre campania respectivă. Iar în acest an, am aflat că se organizează din nou. Pentru că atunci le-am văzut atât de fericite. Li se citea bucuria în ochi. E o imagine pe care eu nu o pot uita. Am decis să fac ceva pentru ele și în acest an. Le aștept în 8 Martie, la Salon Stylish Beauty Center, unde, împreună cu fetele din echipa mea, le vom tunde.”, spune Ioana Farcaș
Ioana Farcaș spune că persoanele care doresc, pot să le doneze doamnelor din centrele comunitare, obiecte de igienă personală. Astfel, se vor alătura campaniei inițiate de Asociația Misionarii lui Padre Pio.
Pachetele pot fi duse la Salon Stylish Beauty Center, pe strada Mehedinți, nr 88. Doamnele cărora le sunt destinate, le găsi acolo, luni, când vor merge să redevină frumoase și strălucitoare, din mâinile stilistelor.
Știrea inițială:
O stilistă din Cluj-Napoca, Ioana Adriana Farcaș, a decis ca în acest an să renunțe la veniturile frumușele pe care i le-ar fi adus clientele dornice să arate bine în luna femeii, ca să le ajute pe doamnele mai puțin norocoase ale societății. Stilista și colegele sale din salonul Stylish Beauty Salon și-au dedicat întregul timp din aceste zile ca să se ocupe de imaginea unor femei ce trăiesc în două adăposturi comunitare și care au ajuns până acum de prea puține ori sau deloc la un centru de înfrumusețare.
„Noi le facem tot ce au nevoie, tuns, vopsit, aranjat, colegele mele le pensează, le vopsesc sprâncenele și le fac manichiura. Am decis să ne implicăm în acest proiect, chiar dacă este o perioadă plină, cu multe programări din partea clientelor. Nu e prima dată când ne implicăm în proiecte sociale. Joi vom merge în centrul comunitar să le aranjăm pe câteva doamne care nu se pot deplasa”, a spus pentru ȘtiriMed, Ioana Farcaș, proprietara salonului Stylish Beauty Center
În salon am întâlnit câteva doamne care locuiesc într-un centru comunitar. Erau ușor stânjenite, dar extrem de încântate de noua înfățișare. Nici una dintre ele nu mai ținea minte când a fost ultima dată la un salon de înfrmusețare sau când a primit ultimul cadou de 8 martie. Probabil că unele dintre ele nici nu au primit vreodată cadouri.
„Eu am avut părul lung, dar pentru că era foarte ros, doamna Ioana mi-a propus să îl tundem mai scurt și să îl vopsească negru. Îmi place cum arată acum. Acum vreo 4 sau 5 ani am fost ultima dată la coafor. De atunci nu l-am mai îngrijit. Înafară de spălat nu am mai făcut nimic cu părul meu. Nu îmi ajung banii să merg periodic la coafor și am și 3 copii de care trebuie să am grijă. Nu îmi permit”, spune Mioara, o doamnă frumoasă de 36 de ani, pe al cărei chip se citesc ușor greutățile, dar care în aceste zile se simte ca o prințesă
Împreună cu Mioara, la salon a venit și fiica ei, în vârstă de 15 ani. Ioana Farcaș i-a făcut bucle, iar tânăra e extrem de mândră de noul look, mai ales că e prima oară când calcă într-un salon de frumusețe.
„Mami s-a ocupat până acum de părul meu”, spune tânăra
Nici clientele salonului nu s-au lăsat mai prejos și când au auzit despre ce proiect este vorba, au pus mână de la mână și au adunat câteva pachete cu lucruri necesare unei femei.
Proiectul în cadrul căruia sunt ajutate 40 de femei care locuiesc în centre comunitare din Cluj-Napoca se numește „8 martie pentru femeile invizibile ale Clujului”. În cadrul acestui proiect, cei care doresc să le ajute pe aceste femei să își recapete feminitatea, pot să le dăruiască un cadou.
„Ele au nevoie de obiecte de îngrijire personală, dar cu siguranță s-ar bucura și de un obiect care să le amintească că sunt femei, cum ar fi o eșarfă sau o bijuterie”, a spus Oana Mîndruț, președinte al Asociației Life Education for All și totodată, coordonatorul proiectului.
Cele 40 de doamne „invizibile” vor fi prezente, sâmbătă, 4 martie, la cinematograful Dacia din cartierul Mănăștur, unde vor fi în centrul atenției și vor primi cadouri