Selectați pagina

Îți plătești impozitele și taxele, primești investigații medicale gratuite. Campanie inedită derulată de un spital din România

Îți plătești impozitele și taxele, primești investigații medicale gratuite. Campanie inedită derulată de un spital din România

La spitalul Municipal „Clujana” din Cluj-Napoca se desfășoară, de luni, o campanie inedită, „Clujul sănătos” în cadrul căreia, cetățenii orașului beneficiază, în mod gratuit, de un set de analize și investigații medicale. Campania se vrea a fi un semn de răsplată pentru locuitorii orașului care își plătesc impozitele și taxele și contribuie astfel și la bunăstarea spitalului.

În ultimii ani, spitalul Municipal „Clujana” a fost renovat și dotat cu aparatură medicală, cu bani din bugetul local al orașului, întrucât unitatea este în subordinea directă a Municipiului Cluj-Napoca.

„Acțiunea „Clujul sănătos” se dorește a fi în primul rând o formă de manifestare a respectului Primăriei Cluj-Napoca și Spitalului Clujana față de cetățenii orașului, care prin impozitele și taxele pe care le achită susțin financiar această unitate medicală de elită a Clujului. De asemenea, această acțiune urmărește să încurajeze dimensiunea preventivă a actului medical având în vedere faptul că e mult mai ușor să previi decât să tratezi. Mă bucur că un număr însemnat de cetățeni au răspuns inițiativei noastre și demonstrează că aceasta este benefică pentru clujeni.”, a scris Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, pe pagina sa oficială de Facebook

Patru medici și șase asistenți medicali de la Spitalul Clinic Municipal oferă gratuit următoarele servicii pe parcursul a două zile, luni și marți:
– Consultație screening cu examen clinic;
– Efectuare EKG;
– Măsurare tensiune arterială;
– Determinare Glicemie;
– Determinare Saturație O2.

„De asemenea, în urma consultațiilor, clujenii vor primi vouchere pentru testare gratuită pentru PSA (Antigen specific prostatic), Babeș Papanicolau și consultație Cabinet de specialitate în Ambulatoriul Integrat Spitalului pentru patologie nou depistată (fără programare, cu bilet de trimitere de la medicul de familie). Cei care vor primi aceste vouchere au posibilitatea să efectueze testări până la finalul acestui an, iar acestea vor fi interpretate gratuit de către medicii din cadrul Spitalului Clinic Municipal.”, se arată în descrierea campaniei pilot „Clujul sănătos”

Acțiunea are loc pe strada Unirii din cartierul Gheorgheni (la capătul liniei troleibuzului 3), între orele 10:00 – 18:00.

Inițiatorii campaniei spun că dacă există interes pentru acest tip de investigații medicale, acțiunea va fi extinsă și în alte cartiere ale orașului.