Selectați pagina

Klaus Iohannis anunță măsuri noi „clare, restrictive” pentru reducerea infectărilor cu SARS-COV2

Klaus Iohannis anunță măsuri noi „clare, restrictive” pentru reducerea infectărilor cu SARS-COV2

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți seara, că în România vor fi instituite măsuri noi restrictive, pentru diminuarea numărului bolnavilor de COVID-19.

„Am decis să convoc o ședință cu toți responsabilii implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor. În plus, e nevoie de adoptarea urgentă de către Parlament a certificatului verde. Dragi români, vaccinați-vă! Suntem în al doisprezecelea ceas, să ne protejăm și să salvăm viețile celor apropiați!”

a scris Klaus Iohannis, într-o postare pe Facebook

Șeful statului a ales să își comunice mesajul prin intermediul canalelor Social Media. Și a îndemnat, din nou, la vaccinare.

„De astăzi, 18.863 de inimi de români bat cu teamă de necunoscut, cu teama că sunt bolnavi de COVID-19. 574 de inimi de români au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaș. Oameni care se bucurau de viață și își făceau planuri de viitor lasă acum în urmă lacrimile și disperarea celor care le plâng moartea. 1805 români se luptă minut de minut pentru fiecare respirație, pentru fiecare gură de aer. Vaccinarea este singura soluție pentru a stopa răspândirea virusului.”

a mai scris președintele în mesajul său

CITEȘTE ȘI APROAPE 19 MII DE CAZURI DE COVID ŞI PESTE 500 DE MORŢI. CARE E SITUAŢIA ÎN JUDEŢUL CLUJ