Selectați pagina

La Sala Polivalentă din Cluj a fost finalizat centrul medical VEZI FOTO

La Sala Polivalentă din Cluj a fost finalizat centrul medical VEZI FOTO

Centrul medical de la Sala Polivalentă a fost amenajat ca unitate de suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19.

Spațiul va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu Coronavirus, asimptomatici sau cu forme ușoare, cazurile medii și grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești aflate în linia întâi în lupta împotriva COVID-19.

Suntem pregătiți pentru scenarii la care sperăm să nu ajungem vreodată.Am avut și avem situația sub control. Această facilitate medicală va fi utilizată doar în cazul în care spitalele clujene nu vor mai face față numărului de persoane infectate cu COVID-19, a spus primarul Emil Boc

Până la alte dispoziții naționale, această amenajare va rămâne în Sala Polivalentă pe parcursul lunilor mai și iunie.
Capacitatea unității suport este de 358 de paturi, investiția totală fiind de peste 1 milion de lei, fiind realizată doar din fonduri private. În cadrul proiectului s-au implicat peste 40 de companii și ONG-uri care au asigurat resursele și forța de muncă.

Sala Polivalentă este o resursă logistică de ultim resort, inclusă în ultima linie în planul strategic medical de reorganizare a asistenței spitalicești din județul Cluj, care se speră să nu fie necesar a fi operaționalizată, a precizat prefectul Clujului Mircea Abrudean.

Logistica a fost pusă la dispoziție de Auchan România şi alţi parteneri. Ea va rămâne în proprietatea ISU Cluj, urmând a fi depozitată în condiții optime, pentru a permite utilizarea în caz de nevoie.

 

 

Despre autor