Selectați pagina

#femeidebine Lia Valendorfean, antreprenoarea „zem” care a învins infertilitatea cu ajutorul terapiilor complementare

#femeidebine Lia Valendorfean, antreprenoarea „zem” care a învins infertilitatea cu ajutorul terapiilor complementare

Cuvântul „infertilitate” este unul greu de pronunțat pentru o femeie. Și o greutate aproape imposibil de dus pentru 1 din 5 cupluri din România, potrivit statisticilor.

Cu zodia grea a infertilității a luptat ani de zile și Lia Valendorfean, o clujeancă plină de viață și mereu cu zâmbetul pe buze, care acum manageriază un business pe care, spune ea, l-a fondat din recunoștință: un centru în care se îmbină mai multe terapii complementare, de la bowen, până la psihoterapie sau masaj Raindrop.

De ce a pus bazele unui centru de terapii complementare? Ideea i-a venit după ce, ani de zile, din cauza unor probleme de sănătate, a luptat cu infertilitatea. Dar cerul avea să-i zâmbească într-o zi, când, a aflat că va deveni mamă. Și totul a fost posibil după ce a practicat și un  tratament cu ajutorul terapiilor complementare. Era cumva, ultimul lucru la care apelase, în încercarea sa disperată de a depăși bariera infertilității.

Și câțiva ani mai târziu, după bebeluș, apărea cel de-al doilea „copil” al familiei: ZEM Center, businessul în care și-a pus toată priceperea, experiența și economiile, ca să ofere șansa familiilor să își întrețină și mențină sănătatea, nu doar într-un spital clasic, ci într-un loc cochet, unde găsesc de la tratamente specifice,  empatie și zâmbete calde, până la activități pentru copii.

Citiți în rândurile de mai jos un interviu cu Lia Valendorfean, de unde aflați cine este ea și cum a ajuns antreprenor într-un domeniu necunoscut României până acum câțiva ani.

 

ȘtiriMed: Înainte de a fi antreprenor și „mama” ZEM Center, cine e și cu ce se ocupă Lia Valendorfean?

Lia Valendorfean: Sunt Lia Valendorfean, am competențe în jurnalism, comunicare & PR și management de proiect. Sunt îndrăgostită de citit și scris, de munți și călătorii, că atâția dintre noi. Am fost jucătoare de handbal din adolescență și până în facultate, am fost jurnalist de presă scrisă la România liberă, am făcut PR pentru Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, am ajutat la comunicarea cu presă și realizarea revistei festivalului TIFF și apoi m-am specializat pe management de proiect în domeniul comunicării europene în calitate de manager al unui centru de informare din rețeaua Comisiei Europene, Europe Direct Transilvania de Nord.

lia valendorfean 1 1

Multe s-au schimbat atunci când am devenit mămică acum 5 ani, simt că abia de atunci m-am împlinit că femeie și am deschis mai bine ochii deasupra lumii, împreună cu băiețelul meu de care sunt îndrăgostită, mândră și recunoscătoare că m-a ales.

ȘtiriMed: Ce este ZEM Center și ce se întâmplă acolo?

L.V: Suntem un centru de terapii complementare, unde ajutăm clujencele să aibă grijă de familia lor (și) prin terapiile complementare…pt că nu-i așa, în general femeia este cea care se ocupă de sănătatea tuturor membrilor familiei. Misiunea pe care mi-am asumat-o la ZEM Center și ambiția mea personală este să reușesc să includ terapiile complementare în viața/obiceiurile/rutina clujencelor, prin prestarea de servicii de terapii diferite + educație pentru copii pe „stil de viață sănătos”. La această oră avem 4 terapii pentru bebeluși, copii și adulți: terapia Bowen, Kinetoterapie, Psihoterapie, Naturopatie-Iridologie; avem un super masaj numit Raindrop, destinat îngrijirii coloanei vertebrale (efectuat cu 9 uleiuri esențiale diferite, de la Young Living) și programul ZEM KIDS – un altfel de After School, tot pe tematică “stil de viață sănătos” pentru copii între 6-12 ani.

Deci suntem un centru de terapii (cel mai mult ni se cere terapia Bowen!) și încă mai mult decât atât! Lucrăm cu cei mai buni terapeuți și căutăm cele mai bune soluții pentru oamenii care vin la noi cu diverse probleme de sănătate. Astfel, le oferim alternativ sau împreună cu Bowen și: Kinetoterapie – pentru probleme legate de oase și mușchi; Psihoterapie – pentru probleme emoționale; Naturopatie-Iridologie – pentru orice probleme legate de funcționarea organelor interne, de nivelul energiei vitale în general. Abonamentele de terapie de 5,10 și 15 ședințe dar și pachetele de terapii cu preț special sunt ajutorul nostru pentru oamenii care vin la noi că să își rezolve probleme de sănătate la care, de multe ori, medicii nu mai pot da o soluție! Enumăr aici: depunere de toxine în corp, stres și oboseală cronică, dureri de cap acute și cronice (migrene), boli autoimune, afecțiuni respiratorii, bronșite și astm, dezechilibre hormonale și emoționale, alergii, rinite. Apoi probleme scheleto-musculare și articulare (spondiloză, sciatica, probleme ale genunchilor și gleznelor, restricții de mișcare a gâtului/umerilor, dureri de spate, boli profesionale, accidentări etc.), afecțiuni ale organelor interne (rinichi, ficat, vezica biliară, stomac și intestine, colon etc.), infertilitate, chisturi ovariene, fibrom, sechele după accidente vasculare, enuresis (incontinență nocturnă la copii), afecțiuni neurologice (AVC, Parkinson, sindrom Down, autism, scleroză multiplă), dereglări ale sistemului endocrin (tiroidă) și … multe alte afecțiuni. Testimonialele oamenilor cu astfel de probleme care au urmat terapie la noi sunt online.

ȘtiriMed: Cum ai decis să o iei pe calea antreprenoriatului?

L.V: În perioada concediului de maternitate m-am apropiat mai mult de antreprenoriat și am decis împreună cu soțul meu că merită să încercăm să investim în România, la Cluj. Încă nu suntem convinși că a fost o decizie înțeleaptă pentru că mediul antreprenorial la noi, o știe toată lumea, e neprietenos, nestimulant și instabil. Dar o luăm că pe un experiment și încercăm să nu ne lăsăm dominați de stresul mult și inutil care cam domina atmosfera locală. Știm și de ce ar fi nevoie că unul din primii pași spre vindecare: doar un pic de planificare..și aici mă refer la toate domeniile din societate!

lia zem

ȘtiriMed: De ce ai ales să îți investești resursele și energia într-un business care promovează terapiile alternative?

L.V: Poate pentru unii e greu de crezut dar am ales domeniul acesta din…recunoștință. Am avut probleme de sănătate și m-am luptat cu infertilitatea cu ajutorul terapiilor complementare pe care le frecventez din 2009. Am reușit, sunt mama și vreau să dau înapoi grijă… Bineînțeles, asta nu exclude profitul pentru că, până la urmă, acesta e scopul antreprenoriatului.

ȘtiriMed: Ce s-a schimbat în viața ta de mamă, de când nu mai ai un job clasic, 8 ore de birou și de când te ocupi de ZEM Center?

L.V: Aș spune că s-a schimbat totul întrucât am trecut de la un program rigid la unul flexibil, care mi-a permis și îmi permite să aloc timp familiei atunci când aceasta are nevoie de mine. Dar vine și cu reversul medaliei: atunci când ești antreprenor este greu să “pui pixul jos și să închizi ușa”, e greu să te desprinzi, să nu muncești oricând, oriunde… Stresul e mai mare parcă, cu 2 copii: unul real și copilul-business.

lia si familia

 ȘtiriMed: Cine ar trebui să apeleze la serviciile oferite de ZEM Center?

L.V: Cele 4 terapii oferite de noi se adresează bebelușilor, copiilor de orice vârstă, gravidelor, mămicilor, tăticilor și bunicilor: terapia Bowen, Kinetoterapie, Psihoterapie, Naturopatie-Iridologie, iar masajul Raindrop este un masaj premium pentru adulți. Toți cei care simt un dezechilibru și nu pot să-I dea de capăt, gravidele care vor să aibă o sarcina lipsită de complicații și senină, fericită, toți cei cărora medicii le spun că nu mai au ce le face, toți cei care caută cai naturale de rezolvare a problemelor lor de sănătate – toți aceștia ar trebui să apeleze le ZEM Center.

zem center

ȘtiriMed: Dacă ar fi să alegi o singură terapie dintre cele existente în centrul tău, care consideri că te-ar ajută în orice moment, care ar fi aceea?

L.V: Terapia Bowen, fără doar și poate. Se spune și eu cred că are capacitatea de a acționa până la nivel celular și de a da un re-set organismului, efect pe care eu personal îl simt după fiecare ședința.

Sursa foto: arhivă personală

CITEȘTE ȘI: #FEMEIDEBINE ANCA DINU, SUPER-MAMA PENTRU CARE NU EXISTĂ „NU SE POATE”. CUM SĂ FII JURNALIST, ANTREPRENOR, PĂRINTE ȘI… OM