Selectați pagina

Licitaţia pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj va fi finalizată săptămâna aceasta. Semnarea contractului în martie

Licitaţia pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj va fi finalizată săptămâna aceasta. Semnarea contractului în martie

Ministerul Sănătăţii a anunţat că licitaţia pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj va fi finalizată până la sfârşitul săptămânii în curs, iar semnarea contractului ar putea avea loc în martie, dacă nu vor fi depuse contestaţii, potrivit Agerpres.

„Avem studiul de fezabilitate aprobat, inclusiv acordul de mediu, proiectul fiind fazat în două etape. Acum ne aflăm în faza finală a licitaţiei pentru proiectare şi sperăm ca până la sfârşitul acestei săptămâni să fie selectat câştigătorul proiectării, iar dacă nu sunt contestaţii, să semnăm contractul în luna martie. La licitaţia de proiectare s-au înscris opt consorţii internaţionale cu un total de peste 50 de firme. Proiectarea va dura 12 luni”, a declarat managerul de proiect, Cristina Gafton, de la Ministerul Sănătăţii, într-o conferinţă de prezentare organizată la Cluj-Napoca.

Oficialul Ministerului Sănătăţii a subliniat că întregul proiect de construcţie a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj are o valoare totală de 540 de milioane de euro.

Aceasta a mai spus că finanţarea acestui proiect este asigurată prin Programul Operaţional Regional, urmând ca noua unitate medicală să fie funcţională în luna martie 2027.

CITEŞTE ŞI SPITALUL REGIONAL DE URGENȚĂ CLUJ SE FACE CU BANI ÎMPRUMUTAȚI DE LA BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII

Despre autor