Selectați pagina

Omul de știință clujean Sergiu Pașca primește cel mai înalt titlu academic din România, Doctor Honoris Causa al UMF Cluj-Napoca. Live Text

Omul de știință clujean Sergiu Pașca primește cel mai înalt titlu academic din România, Doctor Honoris Causa al UMF Cluj-Napoca. Live Text

Prof. dr. Sergiu Pașca, omul de știință de origine clujean, acum profesor la prestigioasa universitate Stanford California, SUA.

Ora 17.15 – începe ceremonia de acordare a titlului Doctor Honoris Causa al UMF Cluj pentru prof. dr. Sergiu Pașca

Ora 17.30 – Prof. Dr. Anca Buzoianu, rectorul UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, citește Laudatio. Anterior, a fost citită hotărârea prin care prof. dr. Sergiu Pașca devine cel mai tânăr cercetător care primește titlul Doctor Honoris Causa al UMF Cluj-Napoca.

„Sunt foarte puțini cercetători pe care eu i-am propus, pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa. Prof. Dr. Sergiu Pașca este, cu siguranță, cel mai bun student pe care l-am întâlnit în cariera mea. Și este, cu siguranță, cel mai tânăr om de știință pe care l-am propus să primească cea mai înaltă distincție academică din România”

Prof. Dr. Anca Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca

Ora 17.35 – Prof. Dr. Sergiu Pașca este invitat la pupitru pentru a-și susține discursul

„Este o deosebită onoare să mă aflu în fața dumneavoastră. Nu doar pentru a primi acest titlu onorific, ci și pentru că vreau să vă împărtășesc cele mai noi cercetări ale mele.

Cu siguranță nu merit această onoare. Sau nu cred că o merit încă. Pentru a primi acest titlu de la Alma Mater este cea mai mare onoare pe care o poate primi un om de știință”

Prof. Dr. Sergiu Pașca, doctor în Psihiatrie, profesor de Neuroștiințe, Universitatea Stanford California
cercetător sergiu pașca
Prof. Dr. Sergiu Pașca, discursul înainte de a primi titlul DHC al UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca

Ora 17.52 – Prof. Dr. Sergiu Pașca își încheie discursul, înainte de a primi titlul de Doctor Honoris Causa al UMF Cluj-Napoca și prezintă audienței ultimele sale cercetări.

”Aștept să primesc aplicații de la studenții români, la laboratorul meu de la Stanford”

Prof. Dr. Sergiu Pașca, cercetător la Stanford University California

Ora 18.30 – Președintele Senatului UMF Cluj-Napoca, prof. Daniel Mureșan, citește titlul de acordare al titlului Doctor Honoris Causa al UMF Cluj-Napoca, profesorului dr. Sergiu Pașca

WhatsApp Image 2023 04 28 at 18.35.22
Sergiu Pașca, DHC al UMF Cluj-Napoca

Ora 18.32 – Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis un mesaj de apreciere pentru prof. dr. Sergiu Pașca.

„Clujul a dat lumii un savant, în persoana domnului prof. dr. Sergiu Pașca”

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca

Președintele Academiei Române, acad. Ioan Aurel Pop a transmis un mesaj pentru prof. dr. Sergiu Pașca

„Tradiția UMF cere cinstirea ALUMNI-ușilor de excepție ducând faima Alma Mate peste mări și țări. Medicina ne-a adus unicul premiu Nobel, de către un etnic român, iar Sergiu Pașca îi calcă pe urme predecesorului său”.

Prof. Acad. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a transmis un mesaj video de felicitare pentru cercetătorul român Sergiu Pașca, dar și pentru reprezentanții UMF Cluj că au luat decizia să îi acorde titlul onorific de DHC.

Ora 18:40 – Rectorul UMF Cluj-Napoca declară închisă ceremonia de acordare a titlul de Doctor Honoris Causa profesorului dr. Sergiu Pașca.

Text, video&foto:

Ancuța Stăvar Ciolan

Gabriela Onț Buruian