Selectați pagina

Lt. Dr. Carmen Balog, singura femeie medic de urgență dintr-o Unitate Medicală de Aviație din România, a primit Emblema de Merit „Acțiuni Umanitare” clasa a III-a

Lt. Dr. Carmen Balog, singura femeie medic de urgență dintr-o Unitate Medicală de Aviație din România, a primit Emblema de Merit „Acțiuni Umanitare” clasa a III-a

Lt. Dr. Carmen Balog, medic de urgență în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” și singura femeie medic de urgență, dintr-o Unitate Militară de Aviație din România, a fost decorată cu Emblema de Merit „Acțiuni Umanitare” clasa a III-a. Diploma, semnată de Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, și medalia, i-au fost oferite medicului în cadrul unei ceremonii militare, organizată la Baza 71 Aeriană. Medicul a primit astfel, oficial, recunoașterea de la nivel înalt că s-a implicat activ în numeroase acțiuni și activități umanitare și medicale, atât personal, cât și alături de echipa medicală pe care o coordonează

VEZI AICI ȘI VIDEO DOCTOR LA SOL, DAR ȘI ÎN AER. LT. DR. CARMEN BALOG, DE LA BAZA 71 AERIANĂ, SINGURA FEMEIE MEDIC DE URGENȚĂ, DINTR-O UNITATE MILITARĂ DE AVIAȚIE, DIN ȚARĂ

„Această medalie înseamnă recunoașterea fizică a implicării directe, personal din punct de vedere medical, dar și uman, și indirect, prin recunoașterea implicării echipei pe care o coordonez!
Recunoașterea, pe care noi nu o cuantificăm doar fizic, prin embleme și medalii, ci mai ales prin zâmbetele și strângerea de mână a celui pe care l-ai ajutat din punct de vedere medical!”

a declarat pentru ȘtiriMed, Lt. Dr. Carmen Balog, comandantul Detașamentului de Căutare, Salvare, Evacuare Medicală Aeriană din Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”
20210807 181018
Lt. Dr. Carmen Balog, medaliată pentru că s-a implicat în acțiuni umanitare și medicale/Sursa foto: arhivă personală

Cine este Dr. Carmen Balog

Lt. Dr. Carmen Balog este medic militar de urgență și, în prezent, este angajată în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia-Turzii. Dr. Carmen Balog este singura femeie medic de urgență dintr-o Unitate Militară de Aviație din țară, iar la Câmpia Turzii este atât comandantul Detașamentului de Căutare, Salvare, Evacuare Medicală Aeriană din Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, cât și coordonatorul Centrului de Vaccinare împotriva COVID-19, amenajat în Baza 71 Aeriană.

Activitatea medicală a medicului nu se desfășoară doar în Unitate. Carmen Balog se implică și în acțiunile prin care Baza 71 Aeriană se face cunoscută în comunitate.

De exemplu, în acest week-end, Detașamentul Medical al Bazei 71 are un stand de prezentare în Parcul Central, unde personalul militar medical stă de vorbă cu oamenii și le explică în ce constă activitatea lor. Prezentarea este organizată în cadrul unui eveniment mai amplu, Zilele Diviziei IV Infanterie Gemina, cu ocazia celebrării a 105 ani de existență.

Acțiuni similare ale Bazei 71 Aeriană au avut loc și în timpul Festivalului Internațional de Film Transilvania, care s-a încheiat săptămâna trecută.

stand baza 71 aeriana
Echipa medicală a Bazei 71 Aeriană, coordonată de Dr. Carmen Balog

Atunci când nu este de serviciu la unitate, Dr. Carmen Balog face gărzi la SMURD Cluj, dar și la Spitalul Militar Cluj, la Spitalul Clinic Județean de Urgență și Spitalul Județean de Pediatrie Cluj.

Dr. Carmen Balog este absolventă a UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și a făcut specialiazarea în Medicină de Urgență.

O ceremonie, mai multe avansări

În cadrul ceremoniei oficiale în care Dr. Carmen Balog a primit distincția militară, au fost avansați în grad mai mulți angajați ai Bazei 71 Aeriană.

Printre cei avansați este și Romina Mîrza, singura femeie româncă, pilot de vânătoare, care în prezent efectuează serviciul de Poliție Aeriană, la manșa Mig-ului 21 LanceR.

Romina Mîrza a fost avansată de la gradul de căpitan la cel de Locotenent comandor.

romina mirza
Romina Mîrza, la ceremonia de avansare în grad/Sursa foto: Facebook Baza 71 Aeriană

Citește și: ROMINA MÎRZA, PRIMA ȘI SINGURA ROMÂNCĂ PILOT OPERAȚIONAL, CARE FACE POLIȚIE AERIANĂ DE LA MANȘA MIG-ULUI 21 LANCER