Selectați pagina

Lucrările la Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania sunt finalizare în proporție de 60%

Lucrările la Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania sunt finalizare în proporție de 60%

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania este în plin proces de extindere și modernizare. Stadiul fizic al lucrărilor este de peste 60%. Asta arată ultima evaluare a stadiului lucrărilor derulate în procesul de extindere și modernizare a Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, situat pe Calea Mănăștur nr. 54C.

„Este îmbucurător faptul că această investiție finanțată din bani europeni înregistrează un progres semnificativ. Vom acorda tot sprijinul necesar pentru ca lucrările să continue în ritm susținut, astfel încât să putem da în folosință cea mai mare și mai modernă Clinică de Psihiatrie Pediatrică din țară. Edificiul medical va fi unic la nivel național din punct de vedere funcțional și al facilităților de care va dispune.”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Conform datelor transmise de antreprenor, lucrările de infrastructură și cele de suprastructură au fost finalizate în procent de 100%. De asemenea, lucrările de arhitectură – zidărie, tencuieli, tâmplărie, izolații, hidroizolații – au fost executate în proporție de 35%, iar instalația de curenți slabi a fost realizată în procent de 32%. Nu în ultimul rând, instalațiile sanitare interioare și exterioare, respectiv cele electrice au fost executate în proporție de 22%.

În paralel, responsabilii de proiect din cadrul forului administrativ județean lucrează la elaborarea documentațiilor pentru achiziționarea echipamentelor și dotărilor aferente investiției, inclusiv a ascensoarelor necesare.

Lucrările vizează, în principal, extinderea suprafeței clădirii existente cu peste 600 de mp, atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin adăugarea a încă două etaje. Noua construcție va avea un regim de înălțime de S+P+3E, aria desfășurată ajungând la nu mai puțin de 3.730 mp.

În valoare de 24.363.195 lei, proiectul european câștigat de Consiliul Județean Cluj a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Despre autor