Selectați pagina

Părinții învață să gătească sănătos pe prima platformă de cursuri care promovează prevenția obezității infantile

Părinții învață să gătească sănătos pe prima platformă de cursuri care promovează prevenția obezității infantile

O platformă de cursuri care promovează prevenția obezității în rândul copiilor este funcțională în România. Aici, părinții pot învăța cum să gătească sănătos, dar și gustos în același timp.

Platforma este cursuri.sanatosdemic.ro este parte a programului Sănătos de Mic, ce are drept scop prevenția obezității infantile și este derulat de Asociația SAMAS, cu sprijinul Danone România.

Cum funcționează platforma de cursuri

Cursul Sănătos de mic se desfășoară în format blended learning (hibrid) cu lecții asincron, pe care cursanții le parcurg individual, înainte de a urma sesiunile sincron, susținute live, de formatori specializați.

Cursul are 4 module în total, 2 comune pentru cadrele didactice și medicale (Nutriția sănătoasă a preșcolarului, Comportamentul alimentar în familie) și câte unul specializat − Abordări practice privind alimentația sănătoasă a preșcolarilor (pentru cadrele didactice), respectiv, Analiza meniului din grădinițe, pentru cadrele medicale. Dincolo de informațiile actualizate și verificate despre nutriția sănătoasă a preșcolarilor, pe care acest curs le oferă, el are marele avantaj că poate fi urmat de oriunde din țară, și chiar și din străinătate, de către vorbitorii de limbă română și în ritmul propriu fiecărui cursant.


„Sănătos de mic este un program de suflet pentru mine, am fost alături de echipă încă de la început și m-am bucurat să văd impactul activităților noastre la nivel de grădiniță, dar și în familii. E o plăcere să mă conectez cu cadrele didactice și medicale din sistemul preșcolar și să învăț și eu de la ele noțiuni de pedagogie și modalități de învățare prin joc. Răspunsul celor care au participat la cursurile Sănătos de mic până în prezent, online sau față în față, este extraordinar, o mare parte dintre cursante declară că informațiile primite le-au schimbat și lor comportamentul alimentar în bine.” – spune Dr. Diana Voican, medic pediatru și Director Medical al programului Sănătos de mic.

Obezitatea, problema de sănătate nr. 2, în rândul copiilor

Platforma cursuri.sanatosdemic.ro a fost realizată ca parte a programului Sănătos de mic, dezvoltat de Danone România si Asociația SAMAS în 2017, pentru a preveni riscul de obezitate infantilă, problema cronică de sănătate numărul 2 în rândul copiilor din România (locul 1 la copiii din mediul rural)*, conform datelor INSP. Danone a investit până acum peste 270000 de euro pentru dezvoltarea programului.

„Știm că este esențial pentru lumea în care trăim să ne asumăm valorile, să oferim transparență, informații relevante, bazate pe știință, să contribuim la schimbarea în bine. Oamenii sunt din ce în mai interesați de proveniența alimentelor, de conținutul acestora, de sănătatea lor, dar și de cea a planetei. La Danone știm că sănătatea noastră și cea a planetei sunt interconectate, de aceea, ne dorim ca pe viitor să investim și mai mult în programe ce susțin viziunea noastră, One Planet. One Health.” – declară Robert Jasinski, Country Manager Danone România și Bulgaria.

Până acum, la cursul Sănătos de mic s-au înscris pe platforma cursuri.sanatosdemic.ro aproape 600 de cadre didactice și medicale din peste 30 de orașe și localități din țară, care au urmat gratuit cursurile de educație nutrițională. Părinții, profesioniștii din domeniu sau toți cei interesați de alimentația sănătoasă pot parcurge toate cele 4 module, contra cost.

Cursul, creditat cu puncte EMAC

Platforma găzduiește cursul Sănătos de mic, care este gratuit pentru cadrele didactice și medicale din grădinițele de stat și le oferă și credite profesionale, fiind acreditat de către Ministerul Educației și OAMMR (Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România).

Cursul Sănătos de mic poate fi urmat și de către părinți, profesioniști din domeniul nutriției și alte persoane interesate de alimentația sănătoasă.

CITEȘTE ȘI: „SĂNĂTOS DE MIC”, PROIECTUL CARE ÎI ÎNVAȚĂ PE PĂRINȚI CUM SĂ PREVINĂ OBEZITATEA COPIILOR. RECOMANDĂRI DE LA PROF. NICOLAE HÂNCU