Selectați pagina

Mai multe locuri și mai multe specializări la Rezidențiatul din acest an. Peste 6000 de candidați au susținut examenul

Mai multe locuri și mai multe specializări la Rezidențiatul din acest an. Peste 6000 de candidați au susținut examenul

Rezidențiatul din acest an a adus nouăți pentru candidați, atât în materie de specializări, cât și în materie număr de locuri. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, un număr de 6.091 de absolvenți ai Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie au susținut, duminică, examenul de Rezidențiat.

„Pentru sesiunea 2016, Ministerul Sănătății a majorat numărul de locuri/posturi. De asemenea, sunt introduse specialitati noi – cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie și hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică, microbiologie clinică și pedodonție, iar o serie de specialități a căror durată a fost redusă în anul 2010 au fost aduse acum la standarde europene”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății

Examenul a durat 4 ore, iar candidații au avut de rezolvat un test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care s-a organizat concursul – Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Potrivit sursei citate, ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

Alegerea locurilor sau posturilor în specialitate se face la o dată stabilită ulterior,de comun acord între Ministerul Sănătății și universitățile de medicină și farmacie, prin teleconferință, pe baza punctajului și a clasificărilor.

Locurile și posturile rămase neocupate în urma finalizării alegerilor vor putea fi ocupate numai printr-un alt concurs de rezidențiat.

Sursa foto: Revista med-farm