Selectați pagina

Mai mulți pacienți au fost salvați în urma unui transplant. Rinichii au ajuns la ICUTR Cluj

Mai mulți pacienți au fost salvați în urma unui transplant. Rinichii au ajuns la ICUTR Cluj

O nouă șansă la viață pentru opt pacienți. În urma unor prelevări de organe de la doi pacienți internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor-Oradea, ficatul, rinichii și corneea au ajuns la mai multe spitale din țară.

„DA pentru VIAŢĂ! Un “DA” datorită căruia alţi 8 români au primit o nouă şansă la viaţă! Alți pacienți aflați pe listele de așteptare, a căror viață depinde de un transplant de ficat, rinichi sau cornee, au fost salvați datorită oamenilor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem, fără alt beneficiu în afară de gândul că, undeva, un om pe care nu îl cunosc prinde puteri şi trăieşte!Transplantul însemnă VIAŢĂ! Mulțumim cu profund respect şi recunoştinţă familiilor a doi pacienți aflați în moarte cerebrală care au fost de acord să ajute alți oameni necunoscuți, dăruindu-le o șansă la viață”, a fost mesajul transmis de medici.

La Spital Clinic Județean de Urgență Bihor – Oradea au avut loc două intervenții de prelevare organe și țesuturi în 3 zile, fiind cea de-a 13-a acțiune de prelevare desfășurată anul acesta la spitalul orădean.

367702321 603903558572791 7589033578359292444 n
Organele pentru transplant au fost prelevate de o echipă medicală complexă

Ca de fiecare dată, echipa ATI şi de coordonare transplant a spitalului din Oradea: Dr.Tudorel Florian Sabău, Dr.Ştefan Pataki – KDP, As.Petru Cotrău – coordonator transplant, Dr. Anca Chitac, Dr. Oana Popa, Dr. Dan Angelescu, As. Otto Gergely, As. Pataki Emese, As. Hodosan Viviana, As. Popovici Mihaela, As. Ciorba Florica, au făcut dovada profesionalismului şi responsabilităţii, astfel încât gestul familiilor să nu fi fost în zadar.

Pentru cele două intervenții de prelevare a grefei hepatice, la Oradea au fost prezente echipele de chirurgi de la Institutul Clinic Fundeni, conduse de Dr. Guenadiy Vatachki, respectiv de Dr. Radu Zamfir.

Rinichii au ajuns la ICUTR Cluj

Prelevarea rinichilor a fost realizată de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca, #ICUTR: Dr. Dan Pop, Dr. Andrei Tomuţa, Dr. Raluca Tibre, Dr. Tudor Moisoiu.

Corneea a fost prelevată de echipa Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor condusă de Dr. Sorin Haidu și se va transplanta în cadrul Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti.

Generozitatea unor familii cu suflet mare şi efortul colectiv al echipelor medicale fac posibil ca viaţa să triumfe dincolo de moarte.

„Respect și #Recunoștință tuturor echipelor medicale implicate, care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă ultima şansă la viaţă. Mulțumim încă o dată familiilor donatorilor şi echipelor de medici şi asistenţi care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem de altruism, bunătate şi iubire faţă de semeni și care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă!”, au precizat reprezentanții Agenției Naționale de Transplant

Despre autor