

Campania „Încalță un copil de iarnă”, fondată de Mirela Retegan a mai făcut fericiți 250 de copii din Cluj, și în acest an, chiar de Moș Nicolae. Micuții, care trăiesc în sate din județele Cluj și Mureș au avut parte de o surpriză atunci când s-au trezit la ușă cu spiridușii Moșului, femeile antreprenor din asociația Mamprenoare Cluj. Acestea le-au dus încălțăminte de iarnă, dulciuri și mesaje de încurajare, scrise chiar de copiii lor.
Campania „Încalță un copil” este una a bucuriei dusă în cutie. Iar Mamprenoarele din Cluj, care se implică în această campanie an de an, spun că pentru această ediție, ajutoare de nădeje le-au fost proprii copii.
„Anul acesta a fost unul mai greu. Donațiile au fost mai puține, însă tot am reușit să facem 250 de pachete. O parte din cutii au mers la copiii din Centrul de zi „Solievo” din Cluj-Napoca, iar altă parte la copii cu o situație materială grea, care locuiesc în sate din județele Cluj și Mureș. Ne-am interesat fiecare dintre noi de cazuri și familii unde este o nevoie reală de ajutor. Și nu vă puteți închipui câtă bucurie a fost pe fața copiilor, când au văzut ghetele noi. Printre beneficiari am avut și câțiva copii ucraineni, care știți ce făceau când am ajuns noi la ei cu pachetele? Croșetau șosete, să le trimită taților, care luptă în Ucraina”, a spus pentru ȘtiriMed, Codruța Ștefaniga, coordonatoarea din Cluj campaniei „Încalță un copil” și membră a Asociației Mamprenoare.
Pachetele, învelite cu grijă în hârtie albă și legate cu fundă roșie, nu ar fi ajuns la destinație, fără ajutorul prețios al donatorilor. Dar și al copiilor Mamprenoarelor. Aceștia au donat bani din propriile pușculițe, au împachetat darurile și au scris mesaje de încurajare pentru micii beneficiari ai pachetelor.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și Corpul Național al Polițiștilor au fost, la fel ca la edițiile anterioare, adevărați spiriduși în uniformă. Au donat bani, au ajutat la împachetat cadouri și le-au livrat către micii destinatari.
„Suntem datori moral să îi ajutăm pe copiii care nu au. Sentimentul încălțării unui copil este unic. Să îi vezi lacrimile din ochi, lacrimi de bucurie, să îl auzi cum îi spune mamei: „Acum pot să merg și eu la școală, că am cu ce să mă încalț”, sunt emoții pe care le trăiești doar dacă ești acolo și te implici”, a spus pentru ȘtiriMed, cms. șef Gina Pop, șeful Biroului Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Cluj și voluntar activ în campania „Încalță un copil”
Reprezentantele Asociației Mamprenoare nu declară încă închisă campania din acest an. Ba chiar continuă să adune donații, de la cei care mai vor să dăruiască și vor mai duce ghete și altor copii, care nu se pot juca în zăpadă, încălțați în adidași rupți.
„Suntem magici noi, oamenii! Eu nu stiam până de curând, pe cuvânt. Dar acum știu si nu mai uit. Suntem magici pentru că noi avem puterea să facem roata binelui să se învârtă, așa cum bine zice o altă dovadă clară a afirmației de mai sus, Mirela Retegan.
Azi am ales să fac numai ce îmi place, să îmi dedic energia și timpul ideii în care cred mai presus de orice, și anume: educația și bunătatea vor salva lumea (într-o bună zi) și sunt marile moșteniri pe care trebuie să le lași copiilor”, a spus o altă Mamprenoare din Cluj, Anca Dinu, imediat după ce a petrecut câteva ore, alături de băiețelui ei, Florin, împachetând cadouri pentru campania Încalță un copil
„Nu am cum să le mulțumesc suficient acestor femei minunate, care au pus mână de la mână, ca să reușim să facem această campanie să se întâmple, din nou, în Cluj. Pentru că ele, Mamprenoarele, au pus mâna pe telefon, și-au mobilizat prietenii, rudele, cunoștințele, partenerii de business și au adunat donații, cât să bucurăm 250 de copii. Le sunt profund recunoscătoare”, a concluzionat Codruța Ștefaniga, coordonatoarea Campaniei din Cluj „Încalță un copil”
Campania „Încalță un Copil” este fondată de Mirela Retegan și Fundația Zurli, în urmă cu 4 ani. Scopul acesteia este de a încălța copiii mai puțin norocoși ai României. Pentru anul 2022, Mirela Retegan și-a propus să încalțe pentru iarnă 10 mii de copii.Și a făcut un apel public, către toți cei care vor să se implice și să dea o mână de ajutor.
„În România anului 2022, există în continuare copii care merg prin ploaie ori zăpadă în papuci de cauciuc ori în teniși găuriți, pentru că familiile lor nu le pot asigura o pereche de ghete, copii din centre de plasament care nu au mai primit un lucru nou niciodată. Prin campania Încalță un copil, ne propunem să încălțăm cu ghete noi copiii din comunitățile îndepărtate, din sate uitate de lume unde cei mici nici nu îndrăznesc să viseze la ghete sau haine noi”, a spus Mirela Retegan, fondatoarea conceptului Zurli.
În primele trei ediții ale campaniei, circa 25.000 de copii au primit 25.000 de perechi de încălțări noi.
CITEȘTE ȘI: CUM A FOST EDIȚIA 2021 A CAMPANIEI ÎNCALȚĂ UN COPIL